Blogid
27. veebruar 2020, 17:17

Dilaila kolumn | Suhtes superhäkkeriga

Kas olete kunagi suhtes olnud kellegagi, kes teile tegelikult väga ei meeldi, aga te ei julge temast lahku minna, sest kardate, mida ta siis teeks?

Mu sõbrants on jube hirmunud, sest ta uuel kutil on väga head programmeerimisoskused. Mitte et tal oleks plaan tast lahku minna. „Aga mis siis, kui ta mu näiteks Interpoli tagaotsitavate baasi üles paneb? Või mulle netis võltsmineviku loob?“ muretseb ta.

Mured pole tekkinud tühja koha pealt, sest üks meie sõbrapoiss käis mõnda aega väljas naissoost arvutinohikuga. Too kirjutas pärast lahkuminekut kuti nime all palju veidraid blogipostitusi ja tegi nii, et need Google’i otsingus esimesena välja ilmuvad. Ta kaalub isegi nimevahetust, kuna uue töökoha otsingud lähevad väga vaevaliselt, sest ta on internetis Mangiga ühte kategooriasse pandud. Lisaks on tšikk sisse häkkinud mehe kõigisse suhtluskanalitesse ning saadab tipsidele, keda ta sebida üritab, väga veidraid sõnumeid.

Kuidas siis häkkeriga edukalt suhtes olla? Kuna neile meeldib nii väga sisse muukida andmebaasidesse ja muudesse keelatud kohtadesse, siis tuleb nad lihtsalt oma saavutustest rääkima ärgitada. Nad on ju selle üle uhked. Ning siis kõik detailid kirja panna, võib-olla isegi salvestada.

Ahjaa, kas see pole suurepärane tunne, kui eks teid ghost’ib, ent pärast taas tagasi tahab? Nägin hiljuti linnas eksi, kes omal ajal mu kõnedele lihtsalt ühel hetkel julmalt vastamise lõpetas. Ootasin parajasti viimase peal üles lööduna oma meest. Eks hakkas just mu uut numbrit küsima, kui mu smokingis kutt mulle tagantpoolt käed ümber pani! :)