KÕNELUSED LOOMADEGA: Üle pikkade aastate kohtus Maile Hiiet NUKU teatris Rebasega, kellele on aastakümned teatri laos tegevusetult pikutamist mõjunud üsna räsivalt. Siiski oli ta piisavalt kõbus väikseks jutuajamiseks Mailega, kes pole küll temaga teatris mänginud, aga mäletab nukku hästi.Foto: Martin Ahven
Inimesed
27. veebruar 2020, 22:30

80 aasta juubelit tähistav kauaaegne nukunäitleja meenutab oma mängurohket eluteed

Nukunäitleja Maile Hiiet: „Ma võin prillid ka rääkima panna!“

Seitse aastat omaaegses nukuteatris ja 20 aastat Eesti Televisioonis töötanud Maile Hiiet on puhunud hinge sisse Harakale ja Jänkupoisile telesarjast „Hunt Kriimsilm“ ning Tõrupoisile „Tammetõru seiklustest“ ja andnud eestikeelse hääle teletupsudele La-Laale ja Dipsyle. Ta oskab aga elama panna ka mis tahes muu asja, olgu selleks siis lapselapse hommikuvõileib või tavaline nööpnõel. „Ma võin need prillid ka rääkima panna!“ hüüatab ta, kaval säde silmis. 

Praeguse NUKU teatri keldriruumis on kõnelev sein, kus võib teiste sealse teatriga seotud inimeste hulgast leida ka nukunäitleja Maile Hiieti näopildiga nupukese. Maile vajutab nuppu ja ekraanile ilmuvad temaga seotud helid ja pildid. Kuigi ta on töötanud omaaegses Eesti riiklikus nukuteatris kolm korda lühemat aega kui Eesti Televisioonis, soovis ta kohtuda just siin. Siit sai kõik alguse. See teater on armas ja oma.

Edasi lugemiseks: