AMBITSIOON: Linnahalli kvartali tulevik võiks välja näha selline. Ka tagumised alad ei jääks tühjaks – sinna ehitab hooned Tallinna Sadam ja nende plaane väidetavalt linnahalli arendus ei sega.Foto: Tallinn
Eesti uudised
26. veebruar 2020, 20:26

HURRAA, LINNAHALL LEIDIS PÄÄSTJA! Aga millise kaose toob megaplaan Tallinna liiklusesse? (1)

„Paljudel inimestel on ju soov minna Soome läbi tunneli. Nüüd see tulemus suure tõenäosusega realiseerub,“ naljatles Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene. Nimelt investeerib Tallink 300 miljonit eurot linnahalli ümberehitusse ja ehitab kultuuripalee taha uhke sadama Helsingi-liini laevadele. Ligipääs tuttuuele sadamale kavatsetakse rajada maa alla.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart saab vöö vahele pista järjekordse skalbi. 20 aastat on heietatud ja veeretatud, mis saab linnahallist. Kõlvart sai pukis olla alla aasta, kui sai selgeks: linn loob koos Tallinki ja selle suuromaniku Infortariga ühisfirma, mis teeb korda linnahalli, ehitab selle kõrvale hotelli, konverentsi-, äri- ja kaubanduskeskuse ning rajab uue sadama Tallinki laevadele. Linn saab ühisettevõttest endale 34 protsenti, maksab selle eest 340 000 eurot ning kogu ülejäänud raha – esialgse hinnangu järgi 300 miljonit (!) eurot – tuleb teistelt partneritelt.

Edasi lugemiseks: