Sussexi hertsog konverentsil. Foto: Andrew Milligan/PA Wire/Scanpix
Inimesed
26. veebruar 2020, 15:45

„Kutsuge mind lihtsalt Harryks!“ Kodumaale naasnud prints loobus tiitlitest (17)

Prints Harry naasis Kanadast Suurbritanniasse, et viia täide oma viimased ametikohustused enne 31. märtsi, mil tema ja ta abikaasa Meghani lahkumine töötavate õukonnaliikmete seast ametlikult jõustub.

The Guardiani teatel palus Sussexi hertsog enne Edinburghi kestliku turismi konverentsil üles astumist, et teda tutvustataks lihtsalt Harryna. Tavapäraselt on prints Harry ülesastumisi sisse juhatades kuulutatud teda välja Tema Kuningliku Kõrgusena - tiitel, mida ta 31. märtsist enam ei kasuta.

Hertsogipaar on väljendanud meelehärmi, et kuninganna Elizabeth II keelas neil kasutada majanduslikult iseseisvas elus oma veebikülje ja sotsiaalmeediakonto nime Sussex Royal. "Ehkki sõna "kuninglik" kasutamine teistes riikides [see on viide Sussexite kolimisele Põhja-Ameerikasse] ei käi monarhia ega valitsuse jurisdiktsiooni alla, ei kavatse Sussexi hertsog ja hertsoginna alates 2020. aastal toimuvast üleminekust kasutada ühelgi territooriumil (ei Ühendkuningriigis ega mujal) "Sussex Royalit" ega sõna "royal" mitte ühelgi kujul," seisab Meghani ja Harry hiljutises avalduses.