EarthGangFoto: Promomaterjal
Üritused
26. veebruar 2020, 10:37

Positivuse festival avalikustas kümme uut esinejat

Positivuse festival avalikustas kümme uut esinejat, kes sel suvel Salacgriva mändide all lavadele astuvad. Festivalil esinevad lisaks eelnevalt välja kuulutatud artistidele nagu A$AP Rocky, Of Monsters And Men ja James Blake ka SAINt JHN, EarthGang, Ari Lennox, Georgia, Yves Tumor & Its band, Black Midi, Flohio, Working Men's Club, JC Stewart ja Beissoul & Einius. SAINt JHN on varem laule kirjutanud sellistele artistidele nagu Usher, Jidenna, Hoodie Allen jt. Laiemale avalikkusele sai ta tuntuks tehes koostööd Beyonce’ga loos “Brown Skin Girl” ning Lenny Kravitziga loos “Borders”. Hetkel on maailma üks kuumemaid palasid Imanbeki remix SAINt JHN’i loost “Roses”.


Hiphopi duo EarthGang (ehk WowGr8 ja Olu) töötab plaadifirmaga Dreamville Records ja on Atlantas baseeruva loomekollektiivi Spillage Village aktiivne asutajaliige. Nende kuulsaim koostööprojekt seni on pala “Proud Of U” koos räppariga Young Thug.


Ameerika laulja ja laulukirjutaja Ari Lennox on praegu popimaastikul üks omapärasema häälega lauljaid. Inspiratsiooni saab ta võimsa vokaaliga naiste nagu Ella Fitzgeraldi, Billy Holiday ja Whitney Houstoni loomingust. Artisti debüütalbum “Shea Butter Baby” oli Soul Traini muusikaauhindade nominent.


Selle suve festivalide üks kuumemaid nimesid on Georgia, kes oma eklektilise elektroonilise muusikaga taasleiutab MIA stiilis põnevaid helimaailmu ja sarnaneb produktsioonistiili poolest Hudson Mohawke’iga. Ta kirjeldab end kui post-punk hiphopi hinge ning oma populaarse hiti “About Work The Dancefloor” kohta ütleb ta, et sai juba seda kirjutades aru, et sellest võiks edukas singlilugu saada.


Yves Tumor & Its band on visuaalselt glamuurselt groteskne, muusikaliselt erinevaid saunde ja žanre miksiv ning elavas esituses alati erakordne ja meeldejääv. Pitchforki ajakiri nimetas nende värskeima albumi “Safe in the Hands of Love” parimaks uueks albumiks ja viis Yves Tumori väljamüüdud tuurile Euroopas. Järgmine album “Heaven to a Tortured Mind” ilmub 3. aprillil.


Üks eelmise suve kuumemaid festivalibände oli rokkbänd Londonist, Black Midi, kes liigub musikaalselt tagasi veidi esoteerilisema indie-roki poole. Eksperimentaalne, math rock, mürarokk ja post-punk on nende loomingus maitsekalt segatud ning viimane album “Schlagenheim” (2019) leidis koha NY Posti 10 aasta parima albumi seas koos Lana Del Rey, Bon Iveri ning Billie Eilishiga.


Flohio kinnitas oma esimese EPga “Wild Yout”, et ta on üks olulisemaid žanriüleseid artiste UKs. Briti-Nigeeria artist, räppar ja laulukirjutaja Lõuna-Londonist toetub nii räpile kui ka elektroonilisele muusikale ning on hetke üks kuumimaid grime-artiste.

Working Men’s Club liigub lõbusal post-punki muusika aladel, olles mõjutatud nii tekonst kui ka džässist. Kuigi bändina on koos tegutsetud alles üsna vähe aega, on nad juba välja andnud kaks populaarset hitti “Bad Blood” ja “Teeth”.


Põhja-Iiri laulja/laulukirjutaja JC Stewart lummab publikult on südantmurdvalt kauni häälega. Tema kaasahaaravate laulude keskmes on lugude jutustamine ja talenti ning sarmi jätkub tal küllaga. Tema värskeim singel “Have You Had Enough Wine?” on pälvinud tunnustust nii fännidelt kui ka kriitikutelt.


Popsensatsioon Leedust, duo Beissoul & Einius kutsub end elektroonilise muusika skeene popikooniks. Kontsertidel kombineerivad nad oma karisma plastilisuse, hüpnotiseeriva muusika ja sürreaalsete kostüümidega. Nende soolokontsert Leedus tõi äsja kokku üle 7000 inimese ning suvisel festivalil kuuleme kindlasti ka nende superhitti “Rooftop”.


Positivuse festival toimub juba 14. korda kaunis mereäärses Salacgriva linnas 17. ja 18. juulil. Piletid on müügil festivali kodulehel.