Peter Nygård 2005. aastal. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
26. veebruar 2020, 10:00

Soome juurtega moehiidu süüdistatakse arvukates seksuaalkuritegudes (2)

FBI ja New Yorgi politsei korraldasid eile läbiotsimise Soome päritolu moeärimehe Peter Nygårdi (77) firma peakorteris Times Square'il. Moeimpeeriumi omanikku süüdistatakse arvukates seksuaalkuritegudes, sealhulgas sugulises vahekorras alaealistega.

Helsingis sündinud ning lapsena koos vanematega Kanadasse siirdunud Nygård, kelle varandust hinnatakse 700-850 miljonile eurole, on Helsingin Sanomate teatel nüüdseks oma firmade eesotsast tagasi astunud. Veebruari keskel kaebas kümme naist moehiiu New Yorgis kohtusse, süüdistades teda aastatel 2008-2015 toimunud seksuaalkuritegudes. Need leidsid süüdistuse kohaselt aset Bahama saartel, kus moeärimehel on hiiglaslik häärber Nygård Cay. Naised süüdistavad meest muuhulgas vägistamises ja uimastamises. Mitmel puhul oli naisi seksile sunnitud, nad pidid moetuusa seksihaaremisse ka uusi liikmeid värbama. Kolm süüdistajat olid juhtunu ajal 15aastased, üks alles 14.

Daily Mail märgib, et 2000. aastal võõrustas miljonär sealsamas kõmulises häärberis prints Andrew'd.

Californias on Nygårdil samuti kohtuasi soolas - seal süüdistatakse teda seksis alaealisega ja alluva seksuaalses ahistamises.

Moeärimees eitab kõiki süüdistusi. Helsingin Sanomatele antud intervjuus väitis Peter, et tegu on laimukampaaniaga, mille põhjuseks on tema kauane konflikt Bahama naabri Louis Baconiga. Meestetandem on teineteise suhtes algatanud vähemalt veerandsada kohtuasja.