Juku-Kalle Raid ja Eleri MuhkelFoto: Erlend Štaub
Inimesed
28. veebruar 2020, 07:51

Juku-Kalle Raidi kõrval on uus naine! Ekskaasa Katja: pikaajalised suhted lähevad tihti eri teed (39)

Luuletaja Juku-Kalle Raid väisas esmaspäeval presidendi vastuvõttu Eesti Kunstiakadeemia graafikatudengi Eleri Muhkeliga. Vastuseks küsimusele, miks Raid just tema aasta uhkeimale peole kaasa võttis, ütleb ta: „Sellepärast, et mul ei jäänud ühtegi teist tudengit näppu. See on osa haridusprogrammist.“

Palvele lähemat selgitust jagada vastab Raid taas salapäraselt: „Ma olen juba vana inimene, pean ennast haridusele pühendama!“

Raid on varasematel aastatel käinud vastuvõtul kultuuriloolase ja Tallinna ülikooli hiina keele ja kultuuri lektori Jekaterina Koortiga. Esimest korda viis ta Jekaterina ehk Katja, nagu Raid teda hellitavalt kutsub, presidendi vastuvõtule 2011. aastal. „Ma tõepoolest armastan kedagi. Tema nimi on Katja. Ta on vaimses mõttes minu kõige parem tripp. Rohkem mul ei olegi midagi öelda. Ma armastan Katjat,“ õhkas Raid toona.

Miks Raid sel aastal Katjaga vabariigi suurel sünnipäevapeol ei käinud? „Tema on õppejõud, tema ei ole osa haridusprogrammist,“ vastab Raid taas napilt. Kui uurida, kas Katja on tema elus endiselt olemas, ütleb Raid, et nendele küsimustele ta ei vasta.

"Me läksime Juku-Kallega pool aastat tagasi lahku," avaldab Jekaterina Kroonikale. "Põhjuseks oli see, et pikaajalised suhted lähevad tihti eri teed."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Veel koos: Juku-Kalle Raid ja Jekaterina Koort veetsid üheskoos aega Kuku klubis 2016. aastal. Foto: Arno Saar

Armastus Katja vastu oli Raidil aga niivõrd suur, et ta plaanis abielluda. „No ma ei ole väga planeerija tüüp. Nagu mainis klassik Hašek, siis iga asjaga on aega küll... Tõsi, mitte lõputult, ent siinsel juhul on mehel tunduvalt rohkem aega kui naisel,“ rääkis ta 2011. aastal ajakirjas Naised.

Pulmi pole aga siiani tulnud. „Ütleme nii, et ma ei viitsinud. Andsin selle lubaduse mingi intervjuu käigus ajakirjanikule, kellega võtsime toimetuses koos napsu,“ selgitas Raid, miks ta altari ette ei kõndinud.

Kuuldavasti on Raid siiski ühe korra abiellunud – 1991. aastal ja mitte armastusest, vaid seepärast, et noorpaarid said toona piiranguteta viina osta.