5MIINUSTFoto: Erlend Štaub
Inimesed
25. veebruar 2020, 15:46

5MIINUST ja reket vallutavad Austraalia: idee on jutuks olnud juba kaks ja pool aastat (1)

Kõigil Austraalias elavatel eestlastel tasub rõõmustada, sest 5MIINUST ja reket lähevad märtsis maakera kuklapoolele esinema.

5MIINUSE liige Estoni Kohver ütleb, et idee Austraaliasse minna on jutuks olnud juba ligi kaks ja pool aastat. „Eelmisel aastal jäi asi katki, aga sel aastal saime kogu möllu ilusti toimima, reketi punti, piletid, viisad ja kokkulepped kohalikega toimima ja nüüd ongi minek!“

Austraalias veedetakse umbes kümme päeva. „Praegu on kõik veel suhteliselt pilla-palla. Aga anname vähemalt kaks kontserti, millest üks toimub Sydneys ja teine Perthis. Melbourne jääb sel korral kahjuks vahele,“ ütleb ta.

„Sydney Eesti maja inimesed arvavad, et äkki peaks isegi kaks õhtut järgemööda tegema, sest muidu ei pruukivat publik ära mahtuda. Perthis esineme sellises kohas nagu Badlands. Perthis on muidugi palju eestlasi ka. Pidi olema niimoodi, et kuuled lampi tänaval eesti keelt,“ räägib Kohver, kes on ka ise varem Austraalias sugulastel külas ja puhkamas käinud. „Päevakoer kunagi lausa elas seal aastakese. Igatseme kõige rohkem Pie Face’i pirukaid ja Tim Tami šoksi,“ lisab ta.