EESTI LAUL 2016 - Peeter KaljusteFoto: Teet Malsroos
Inimesed
25. veebruar 2020, 14:50

Ohoo! Muusikaprodutsent Peeter Kaljuste vahetas ametit! (1)

Elupõline muusikamees Peeter Kaljuste sai mõni aeg tagasi kummalise telefonikõne osaliseks, mis muutis kogu tema senist elu.

Nimelt helistas Peetrile hea tuttav Laagri lasteaiast ja pakkus talle tööd. "Esmalt mõtlesin, et see on nüüd küll hea nali! Seejärel toibusin ja sain aru, et sõber kutsub mind päriselt Laagri lasteaeda tööle."

Kaljuste ei mõelnud kaua. "Tegin otsuse viie minutiga! Mõtle, kui tore on lastega tegeleda, õpetada neile laule ja tinistada kitarri!" Peale laulu- ja kitarrimängu on Peetril Laagri lasteaias tähtis roll, sest tulekul on kevadine kohalik tantsupidu, mille sammude õpetamisele ta kaasa aitab.

Ümberkaudsetes lasteedades räägiti aga juba ammu, et Laagri lasteaias on mees lauluõpetaja. "Ma teadsin, et meesterahvas aga seda puslet ma küll kokku ei pannud, et selleks Pets võib olla!" teatab Veskitammi lauluõpetaja Astra Põder artistinimega Astra.

Lasteaia muusikatunni juhendaja Astra Põder Foto: ARNO SAAR

Samaga vastab ka Peeter Kaljuste: "Ma ei teadnud, kohtudes teiste lasteaedade huvijuhtidega, et meie kallis popstaar Astra töötab samuti lauluõpetajana!"

Kokkuvõttes ütleb Kaljuste: "Lapsed on nii toredad ja vahetud, ma ei kahetse hetkegi oma otsuse pärast."