Plácido DomingoFoto: Scanpix
Inimesed
25. veebruar 2020, 13:22

Seksuaalses ahistamises süüdistatud ooperilegend palub vabandust

Maailma kuulsamaid ooperilauljaid Plácido Domingo, kes seni on eitanud ligi 20 naise süüdistust seksuaalses ahistamises, palub nüüd süüdistajatelt siiski vabandust.

79aastane ooperikuulsus pani skandaali puhkemise järel maha Los Angeles Opera üldjuhi ameti. See juhtus oktoobris. Augustis oli Associated Press avaldanud pommloo, kus teda süüdistati seksuaalses ahistamises, mille esimesed juhtumid ulatusid mitmekümne aasta taha. Naiste kinnitusel oli Domingo survestanuid neid seksuaalsuhtesse astuma. Korviandjaid võisid tabada karjäärialased tagasilöögid.

USA ooperilauljaid koondava ühingu korraldatud juurdluses ilmnes, et Domingo sobimatu käitumise all oli kannatanud või seda pealt näinud umbkaudu veerandsada inimest. Juhtumid leidsid aset ajal, mil ooperistaar oli juhtival kohal nii Washingtoni riiklikus ooperis kui ka Los Angelese ooperimajas. 

Ehkki Domingo on seni kõiki süüdistusi eitanud, väljendab ta Los Angeles Timesis ilmunud avalduses kahetsust. Enda sõnul on ta viimaste kuude ajal oma endiste kolleegide süüdistusi pikalt vaaginud ning mõistnud, et mõned naised ei julgenud oma tundeid ausalt väljendada, kartes, et nende karjäär võib kahju kanda. "Austan neid naisi, et nad tundsid end viimaks piisavalt vabana, et sõna võtta. Tahan, et nad teaksid: kahetsen kibedalt neile põhjustatud valu. Võtan oma tegude eest täie vastutuse ja olen selle kogemuse läbi arenenud."