Kiirabiauto Weinsteini Manhattani kohtuhoonest haiglasse toimetamas. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
25. veebruar 2020, 09:51

Vägistamises süüdi mõistetud Weinstein viidi vangla asemel haiglasse (4)

Häbistatud filmimogul Harvey Weinstein mõisteti eile New Yorgi kohtus süüdi kahes seksuaalkuriteos, kuid vanglasse ei jõudnud - 67aastane produtsent kurtis rinnus valusid ning ning toimetati hoopis haiglasse.

Weinstein (67) mõisteti süüdi seksuaalkallaletungis endisele produktsiooniassistendile Mimi Haleyile  oma korteris 2006. aastal ja näitlejanna Jessica Manni vägistamises hotellitoas 2013. aastal. Kolmes kuriteoepisoodis, mille eest olnuks maksimumkaristus eluaegne vangistus, mõisteti ta siiski õigeks.

Kui vandemeeste kogu pärast viiepäevast vaagimist Weinsteinile süüdimõistva otsuse välja kuulutas, kuuldi Weinsteini oma advokaadile ahastamas: "Ma olen süütu. Ma olen süütu. Kuidas saab Ameerikas midagi sellist juhtuda?" Daily Maili teatel andis Manhattani kohtunik James Burke käsu Weinsteinil käed raudu panna ning ta Rikers Islandi vanglasse viia. Kohtuotsuse väljakuulutamine määrati 11. märtsile. Väidetavalt ähvardab Weinsteini kuni 29 aasta pikkune vabadusekaotus.

Ent produtsent, kes oli kohtuprotsessi ajal kasutanud kõndimisraami abi, hakkas kurtma, et tal rinnus pistab. Nii viidi ta kiirabiautoga Bellevue haiglasse, kus tal diagnoositi kõrgvererõhk. Esialgu pole teada, kui kaua Weinstein haiglas viibib.