Harvey Weinstein esmaspäeval kohtumajja suundumas.Foto: AP/Scanpix
Inimesed
24. veebruar 2020, 19:28

Filmiprodutsent Harvey Weinstein mõisteti naiste vägistamises ja seksuaalses ründamises süüdi (9)

Filmiprodutsent Harvey Weinstein mõisteti kohtus süüdi naiste seksuaalses ründamises ja vägistamises, kirjutavad välisportaalid.

New Yorki kohus mõistis Weinsteini süüdi esmaspäeval pärast kohtusaagat, mille käigus kuus naist tunnistasid, et mees on neid seksuaalselt rünnanud. Vandekohus mõistis Weinsteini kahes kuriteoepisoodis süüdi, ent kolmes episoodis mõisteti produtsent õigeks. 

Kohus leidis, et Weinstein ei ole süüdi kahes vägivaldses seksuaalse ahistamise juhtumis ning Jessica Manni esimese klassi vägistamises. Süüdi tunnistati Weinstein Miriam Haley seksuaalses ründamises ning kolmanda klassi vägistamises.

Miriam Haley väitis oma ülestunnistuses, et Weinstein sundis teda 2006. aastal oraalseksi tegema ning Jessica Manni sõnul vägistas Weinstein teda 2013. aastal, kui ta oli filmiprodutsendiga vägivaldses suhtes.

Kui kaua Weinstein reaalselt peab vanglas istuma, ei ole hetkel veel teada. Seksuaalse ründamise eest on tavapärane karistusmäär viis kuni 25 aastat vangistust. Kolmanda klassi vägistamist peetakse kõige "nõrgema tasemega" vägistamiseks ning maksimaalne vanglakaristus on neli aastat. Samas esimese klassi vägistamises süüdi mõistmise korral võib oodata eluaegne vanglakaristus. 

Weinstein viidi kohtumajast ära käeraudades ning kohtunik otsustas, et ta jääb hetkel vahi alla.

Weinsteinil on pooleli sama sisuga kaasused ka Los Angelese kohtus.