Katrin LustFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
24. veebruar 2020, 19:14

Katrin Lust presidendi kõnest: ta juhiks nagu ettevõtet, mitte riiki (193)

Saatejuht Katrin Lust võtab Facebookis sõna presidendi tänavuse aastapäevakõne teemal, öeldes, et Kaljulaid juhib justkui ettevõtet, mitte riiki.

"Sellist kõnet vôib endale lubada ettevõtte omanik oma alluvatele, aga mitte ühe riigi president oma rahvale. Tema kône oligi suures plaanis “oma ettevõtte” töötajatele, kes saalis viibisid. President noomis riigikogu liikmeid aga unustas kõige tähtsama demokraatliku riigi põhimõtte, et riik see ongi rahvas," kirjutab Lust.

"Minule näiteks ei meeldinud meie kõigi pidupäeval kuulata maksumaksja raha eest ülalpeetavas ERRis noomimist riigikogu suunas, kelle on rahvas Toompeale viinud. Ei meeldinud ka see, kuidas president jagas meie rahva Andresteks ja Pearudeks ning arvas ise seejuures naiivselt, et selline inimeste lahterdamine ja sildistamine peaks looma rohkem armastust ja lugupidamist teineteise vastu. Üks hea riigimehelik kõne peaks tooma silma pisara ja liigutama südant aga see kõne tekitas vähemalt minus suurt vimma. Milleks see poliitika, miks mitte kordki rääkida ja kiita nii Andreseid kui Pearuid."