Foto: Martin Ahven
Vabariigi aastapäev
24. veebruar 2020, 19:14

GALERII | Eestimaa linnud vallutasid Ugala lava

Ugala teatris toimuval vabariigi aastapäeva kontsertetendusel on peategelasteks Eestimaa linnud. 

Aastapäevakontserdi lavastaja ja kunstilise meeskonna juht on sel korral Vanemuise näitleja ja lavastaja Karl Laumets, kes möödunud aasta kevadel pälvis teatriliidu lavastajaauhinna.

„Et sedakorda on vabariigi aastapäeva kontsert Viljandis, siis võtsime fookusesse rahvapärimuse ja meie omakultuuri, mille sobivaimaks sümbolkujuks on lind. Linde kutsusid. Inimesed kutsusid linde oma sõpradeks ning märkasid linnuelus mõndagi sarnast ning lähendavat. Kontserdil kuuldavad vanasõnad lindudest on tabavalt inimestele ülekantavad,“ kommenteeris Laumets. 

Lavastaja-dramaturg Karl Laumets, muusikajuht Vaiko Eplik, kunstnik ja kostüümikunstnik Kristjan Suits, koreograaf Ingmar Jõela, produtsent Priit Mikk.

Kontserdil esinevad Maarja Nuut, Mari Kalkun, ansambel Puluup, Centre El Muusa, Trad.Attack!, Vaiko Eplik, Duo Ruut. 

Linde kehastasid: Ilmalind – Anu Lamp, Suitsupääsuke – Külliki Saldre, Rasvatihane – Maria Annus, Öösorr – Luule Komissarov, Musträhn – Aarne Soro,  Metsvint – Hannes Kaljujärv, Kägu – Kadri Lepp, Harakas – Martin Mill, Teder – Piret Laurimaa, Merikotkas – Riho Kütsar, Ronk – Terje Pennie, Toonekurg – Aivar Tommingas, Ööbik – Laura Kalle, Käolaps – Diora Kähr.