Victor CroneFoto: Erki Pärnaku
Saund
22. veebruar 2020, 22:44

UUS VÕIMALUS: rootslased saatsid Victor Crone Melodifestivaleni finaali! (26)

Rootsi televaatajad hääletasid mulluse Eesti eurolauliku Victor Crone Melodifestivaleni finaali. Tänavu oma kodumaa kaudu Eurovisionile pürgiv Crone esines 22. veebruari õhtul Malmös peetud neljandas eelvoorus ja teda saatis edu.

Möödunud aastal Iisraelis peetud Eurovisioni lauluvõistlusel looga „Storm“ meid finaali viinud rootslane võttis seekord mõõtu kohalikul eurolaulukonkursil. Võistluspalaga „Troubled Waters“ Malmö Arenal võimsa etteaste teinud Victor Crone kindlustas koha finaalis. Eurolaulu loojateks on Benjamin Jennebo ja Dino Medanhodzic.

Viimati 2015. aastal Melodifestivalenil osalenud Crone jäi looga „Det rår vi inte för“, mida ta esitas koos iraani-rootsi räppariga Behrang Miri, pidama niinimetatud lohutusvooru, kust finaali ei õnnestunud pääseda. Sedapuhku tuleb aga kogenud Cronel võistelda seesuguste artistidega nagu näiteks Robin Bengtsson ja Anna Bergendahl, kes mõlemad juba Eurovisionil osalenud.

Victor Crone esineb 7. märtsil Stockholmis Friends Arenal lõppvõistlusel, kus selgitatakse välja, kellele langeb au ja kohustus esindada Rootsit Amsterdamis toimuval Eurovisioni lauluvõistlusel. Tänavu on loos seadnud nii, et kuningriigi eurolaulja osaleb 12. mail esimeses poolfinaalis. Eesti esindaja aga 14. mail teises poolfinaalis. Ülemerenaabrite heitlust seega ei tule, küll aga siis, kui mõlemad finaalis rinda pistma peaksid.

„Alguses polnud lugu Melodifestivaleni jaoks mõeldud, aga läks nii,“ on Victor Õhtulehele rääkinud. Dino ja Benjamin kirjutasid esiti koos muusikat ja mingil hetkel liitus tema. „Ma ei tea täpselt, millal nad looga alustasid – aasta või pool aastat tagasi –, aga koos lõpetasime selle augustis või septembris.“

Tegu on poplooga. „See räägib pikka aega kodust eemal olemisest ja oma lähedastele teada andmisest, et oled teel koju tagasi. Teisalt on see lugu ka isiklik – sul võivad olla elus rasked ajad, aga liigud läbi mäslevate vete kodu poole tagasi.“ Victor naeris, et tegelikult ei kirjuta ta kogu aeg lugusid ilmast. „Läks nii,“ muigas ta.

Victor osales Melodifestivalenil ka aastal 2015 - toona koos Behrang Miriga ja looga „Det rår vi inte för“, mis siiski finaalist välja jäi. Tookord jõudis Victor teise võimaluse vooru, kuhu pääsesid iga poolfinaali 3. ja 4. koht (1. ja 2. koht läksid otse finaali). Mees tõdes mõni aeg tagasi Õhtulehele antud intervjuus, et praeguseks on tal rohkem kogemust ja selle võrra tunneb ta end ka enesekindlamalt. „2015. aastal ei olnud ma põhiline tegelane ja ei saanud nii palju tähelepanu, aga nüüd olen ainult mina. „Storm“ on siin olnud suur hitt ja tundub, et kõik juba teavad seda.“