Sipsiku esilinastus: Kaarel Eno Raud, Aino Pervik, Mihkel RaudFoto: Tiina Kõrtsini
Film
22. veebruar 2020, 12:29

Mihkel Raud „Sipsikust“: see ei ole depressiivne film (3)

Mõni aeg tagasi jõudis kinodesse film "Sipsik", mis juba palju kriitikat saanud. "Sipsiku" looja Eno Raua poeg Mihkel Raud rääkis "Ringvaates", et nende perele film meeldis ja skandaal on hüsteeriline. 

Raua sõnul on oluline aru saada, et Sipsiku tegelane on loodud 1961. aastal ja ilmselgelt oli tegelane toona hoopis teistsugune kui täna. "Kinno minnes pole meievanustel ja vanematel inimestel põhjust sellest filmist oma lapsepõlve otsida, see on mõeldud ja tehtud tänastele lastele," ütles Mihkel ja lisas, et uus "Sipsik" on üks paremaid, mis on Eno Raua tegelaste põhjal aastate jooksul ilmunutest. 

"Minu isa uskus, et kui võetakse raamatu põhjal karaktereid ja tehakse film, peab seal olema läbiv süžee, tegelased peavad arenema ja on selge, et selleks on vaja juurde mõelda sündmusi ja mõned kõrvale heita," rääkis Raud. Mehel on hea meel, et ka 60 aastat hiljem Sipsikule kaasa elatakse ja et puukoore alt on tulnud sadu Sipsiku-eksperte. "See ei ole depressiivne film, seal pole mingit slängis jauravat röhitsevat patsaani."