Laulupidu "Minu Arm"Foto: Erki Pärnaku
Üritused
21. veebruar 2020, 13:43

REKORD! Dirigendid ja lavastajad jooksevad tormi, et juhtida noorte laulu- ja tantsupidu

XIII noorte laulu- ja tantsupeo juhtide ja lähteideede konkursile tööde esitamine lõppes eile õhtul ning tähtajaks laekus kokku 20 tööd. Tantsupeo pealavastaja konkursile esitati 9 võistlustööd ning laulupeo peadirigendi konkursile 11 võistlustööd, mis on läbi aegade kõige suurem võistlustööde hulk. XIII noorte laulu- ja tantsupeo juhtide ja ideekavandite konkursi kuulutasid Eesti Kooriühing, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts ning Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus välja 26. jaanuaril. Konkursile olid kandidaadid oodatud osalema kas individuaalselt või koos meeskonnaga. Töödelt oodati loomingulisust, teostatavust ja samuti lähteidee kandvust ühiskonnas.

Noorte laulu- ja tantsupeo traditsiooni võimest noori oma kaasajas kõnetada sõltub suuresti see, milline on 2003. aastast UNESCO vaimse kultuuripärandi esindusnimekirja kantud Eesti laulu- ja tantsupeo traditsiooni tulevik.

Suurt rõõmu tegi nii erakordselt suur huvi konkursi vastu kui ka noorte aktiivne osalus, mis näitab, et noored tunnevad soovi ja vastutust laulu- ja tantsupeo traditsiooni oma ajas mõtestada ning jätkata eelkäijate tööd noorusliku energiaga ja ideedega.

Laulu- ja tantsupeo konkursitöid hinnatakse eraldi. Lähtuvalt konkursi tingimustest, avaldatakse XIII noorte laulu- ja tantsupeo juhtide ja lähteideede konkursside võitjad kohe kui komisjonid on oma töö lõpetanud ja otsuse langetanud.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu toimub 1.–3. juulil 2022. aastal Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil.