Rainer Vakra.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
21. veebruar 2020, 08:01

Tallinna volikogu sotside fraktsioonijuhiks valitud Vakra: Nõmme võiks olla iseseisev omavalitsus nagu Vatikan (53)

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsioon valis uueks esimeheks Rainer Vakra. Pärast plagiaadisüüdistusi uut bakalaureusetööd kaitsnud Vakra ei välista, et eelseisvatel kohalikel valimistel võib nõmmekate kogukonna rahulolematuse tõttu investeeringute ja juhtimisega päevakorda tõusta idee Nõmme eraldumisest omaette omavalitsuseks.

Viimased pool aastat Tallinna Ülikoolis teadustööd teinud Vakra on pärast edukat kaitsmist taas valmis panustama pealinna fraktsiooni eestvedamisse ning peab oma esmakohuseks nõmmekate esindamist.

„Suhtlen Nõmmel elavate inimestega iga päev ning paljud Nõmme elanikud on väga rahulolematud, et linna eelarves ei ole piirkonda suunatud olulisi investeeringuid. Ma üldse ei välista, et Nõmme inimesed jõuavad seisukohale, et iseseisva omavalitsusena tuleks kogukond nii linnaosa majandamise, teedeehituse kui ka koolide ja lasteaedade pidamisega paremini toime kui täna Tallinna koosseisus,“ ütles Vakra.

Vakra sõnul on ka temale arusaamatu, miks peab Nõmme elanik näiteks kinni maksma linna poolt tellitud propagandasaated PBKs, linna poolt välja antava venekeelse väljaande „Stolitsa“ või leppima sellega, et tervisehoiuteenuste parandamiseks on linna ainus plaan Lasnamäele rajatav suurhaigla.

Sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehena tahab Rainer Vakra kindlasti edaspidi rohkem hea seista selle eest, et iga linnaosa elanik saaks kätte just talle olulise teenuse ja ei peaks kinni maksma teiste piirkondade huvisid ja investeeringuid.

„Kas Nõmmel võiks olla oma kohalikest elanikest koosnev volikogu ning kontroll Nõmme elanike makstud maksudest moodustuva eelarve üle? Ma üldse ei välista, et see on teema, millest peaks eelseisva kohalike valimiste kampaania raames tõsiselt rääkima. Minu arvates võiks Nõmme vabalt olla iseseisev omavalitsus nagu Vatikan Roomas,“ ütles Vakra.