Julie Walters 2018. aasta algul. Foto: PA Wire/PA Images
Inimesed
20. veebruar 2020, 10:04

„Harry Potteri“ ja „Mamma Mia!“ näitlejannal diagnoositi vähk

Teenekas briti näitlejanna Dame Julie Walters (69) tunnistas, et ta on pidanud salamisi võitlust kolmanda staadiumi soolevähiga.

Arvukates Briti filmides, sealhulgas „Rita koolituses“, Harry Potteri seiklustes ja „Mamma Mias!“ mänginud Walters rääkis BBC intervjuus, et diagnoos vapustas teda hingepõhjani. „Arvasin, et arstid olid mingi vea teinud.“

Näitlejannal avastati soolevähk poolteist aastat tagasi. Julie oli juba aasta varem käinud arstile kurtmas seedehäireid ja kerget ebamugavustunnet. Kuid tema tervis läks aina hullemaks - tekkisid kõhuvalud, kõrvetised, oksendamine. Uuel arstivisiidil saadeti ta edasi soolekirurgi juurde, kes lasi teha kompuuteruuringu. Filmi "Salaaed" võtetel sai Walters telefonikõne, kus tal paluti uuesti arsti juurde tulla. Kirurg teatas, et soolest oli leitud mingi anomaalia, mis kardetavasti on vähk.

"Mõtlesin endiselt: "See on jabur, ta kindlasti eksib." Ma ei suutnud seda uskuda," rääkis Walters intervjuus ning kirjeldas abikaasa Grant Roffey reageeringut diagnoosist teada saamisel. "Ma ei unusta tema nägu mitte iial. Talle tulid pisarad silma."

Jämesoolest leitigi kaks kasvajat. Walters on nüüdseks läbinud keemiaravi ning tunnistatud terveks. Kuid ta ütleb, et „Salaaed“ võib jääda tema viimaseks üleasastumiseks kinolinal.