Reet LinnaFoto: Aldo Luud
Tele
19. veebruar 2020, 12:58

Reet Linna meenutab sensuaalset kaadrit 80ndate öösaatest: olin oma abieluvoodis, valge negližee seljas

"Minu isiklik televisioon on 50 aastat vana. Täpselt nii kaua olen mina siin majas virvendanud," rääkis Reet Linna saates "Minu ETV". 

"On olnud halvemaid ja paremaid aegu. Olen olnud vähemalt kümne direktori ajal tööl," sõnab pikaaegne teletöötaja Reet Linna. Tema jaoks on kõige paremad ja lahedamad ajad olnud kaheksakümnendad, kui sai tehtud kõik kullafondi saated. "Üks hullumeelne tegu võeti ette 1989. aastal, kui keegi mõtles välja öötelevisiooni," meenutab Linna. "See oli midagi enneolematut, mida polnud kunagi varem tehtud. See saade hakkas peale pärast "Aktuaalset kaamerat", õhtul hilja. Kõik parimad jõud olid kohal. Tehti täiesti enneolematuid tegusid. Näiteks jooksid siin majas striptiisitarid ringi."

Linna meenutas ühte korda, kui kolmele naissaatejuhile – Reet Ojale, Maire Aunastele ja Reet Linnale – anti eriülesanne: "Tehti midagi niisugust, mida ainult öötelevisioonis kõlbab vaadata. Minule mõeldi välja, et kaameraga tullakse minu magamistuppa. Toivo Köster oli toona režissöör. Ma olin enda jaoks selgeks teinud, et mitte kunagi ei lase ma mitte ühtegi ajakirjanikku ega võõrast inimest oma magamistuppa, nii otseses kui ülekantud tähenduses. Aga lugu lõppes sellega, et olin päevasel ajal oma abieluvoodis, Rootsist ostetud väga läikiv, valge negližee seljas, lokid peas ja rääkisin telefoniga juttu ja see kõik läks eetrisse," rääkis Linna. "Nii, et see oli üsna sensuaalne – midagi ei paistnud, aga võis aimata, mis seal on. Teised saatejuhid olid veel hullemas olukorras. Nimelt Reet Oja pisteti duši alla ja Maire Aunaste oli autokapoti peal ja limpsis väga meelalt jäätist. Selliseid tempusid sai tehtud toona. Leian, et see oli üks toredamaid ettevõtmisi.. Sellised ajad olid kunagi televisioonis,"

Kuna see saade oli pärast "Aktuaalset kaamerat", siis inimesed, kes meile külla tulid, olid vabad. Meil oli väga tihe kontakt rahvaga. Toodi meile süüa ja juua. Kõik meie esinejad olid nimekad inimesed – lauljad, näitlejad. Kõik käisid läbi. Rääkimata poliitikutest." Lisaks naissaatejuhtidele aitasid öötelevisioonile kaasa Urmas Ott, Vahur Kersna, Mati Talvik ja Hagi Šein. "Kõik jõud olid väljas. Keegi ei virisenud. Kõik mängisid kaasa. Seda aega ja energiat tahaks tagasi," rääkis Linna.