Rose McGowanFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
18. veebruar 2020, 16:36

Rose McGowan kahetseb Natalie Portmani pihta loobitud mürginoolt

Harvey Weinsteini tulisemaid süüdistajaid ja #MeToo aktivist Rose McGowan avaldab kahetsust Natalie Portmani terava kritiseerimise pärast. Rose'i oli marru ajanud Natalie Oscari-keep, millega näitleja avaldas meelt parima režissööri auhinna nominentide seast välja jäänud naiste pärast.

McGowan ei nimeta küll oma värskes Twitteri postituses Portmanit nimepidi, kuid kirjutab: "Oleksin pidanud kritiseerima Hollywoodi jätkuvat vaikimiskultuuri. Mõistan, et kedagi isiklikult kritiseerides kaotan silmist laiema perspektiivi. Kõik hääled on olulised, kuidas nad ka ei kõlaks. Jätkakem piiride laiendamist igal võimalikul moel, on aeg oma hääl kuuldavaks teha."

Nädalataguses postituses oli McGowan nimetanud kolleegi petiseks. "Portmani laadi aktivism solvab sügavalt neid meist, kes kogu töö ära teevad." McGowan heitis Portmanile ette, et too on mänginud nii vähestes naisrežissööride filmides ning ainus naine, kelle film Portmani produktsioonifirmas välja on antud, on Portman ise.

Portman nentis vastulauses, et keebi kandmine ei olnud tõesti mingi julgustükk. "Sõna "julge" seostan pigem selliste naistega, kes on viimasel paaril nädalal Harvey Weinsteini vastu tohutu surve all tunnistusi andnud." Natalie lisas, et on püüdnud naisrežissööride filme linale tuua, kuid see on osutunud raskeks.