Jaagup TuiskFoto: Tiit Tamme
Saund
18. veebruar 2020, 15:24

Keskkoolis õppiv Jaagup Tuisk: õnneks ei kattu lauluvõistluse tähtsad kuupäevad mu eksamitega (1)

Täna tehti Saku suurhallis toimunud pressiüritusel teatavaks "Eesti laul 2020" finaali järjekord. Üheksandana astub üles Gustav Adolfi gümnaasiumi abiturient Jaagup Tuisk, kelle sõnul ei ole lauluvõistlusel osalemine siiani koolitöid seganud. 

"Õnneks kooli pealt nii palju ohverdama ei pea," lausub ta. "Koosolekuid ja proove saab sättida nii, et jõuan ilusti kooli ja saan koolitööga hakkama. Selles mõttes hullu ei ole." Noormehe sõnul on kool olnud väga vastutulelik: "Kooli ja õpetajate poolt on tore toetus."

Jaagup, keda peetakse selleaastase võistluse üheks suurimaks favoriidiks, sõnab, et kevadel toimuvad eksamid peaksid ka kenasti tehtud saama. "Eksamid tulevad, aga õnneks ühegi tähtsa kuupäevaga ei kattu ükski eksam. Nii, et sellega on hästi," naerab ta. 

Laulja on rahul ka esinemisjärjekorraga: "Arvan, et üheksandana üles astuda mulle väga sobib. Mulle meeldib enne esinemist kõvasti keskenduda ja end maandada. Selles mõttes on hea, et me lõpupoole oleme – saan enne lavale minekut oma tsooni minna ja keskenduda."

Mingil määral usub Jaagup ka numbrimaagiasse ja erinevatesse uskumustesse: "Aga tõe pähe kõike ei võta ka. Üheksa sobib, ma arvan, väga hästi!"

Jaagup on "Eesti laulu" finaalis enda kirjutatud looga "Beautiful Lie", mida paljud euroeksperdid ja fännid üle Euroopa peavad võistluse üheks suurimaks favoriidiks. Seda, kuidas Jaagupil läheb, saab näha juba 29. veebruaril, kui toimub "Eesti laul 2020" finaal.