Inger FridolinFoto: Tiit Tamme
Saund
18. veebruar 2020, 15:16

UUS KOGEMUS! Inger: veel hommikul lootsin, et ei astu „Eesti laulul“ esimesena üles (8)

"Mitte kunagi ei ole ma kuskil esimesena üles astunud ja just täna hommikul ütlesin, et loodan, et ei ole esimene. Tundub, et endale ei tohi seda asja nii palju sisendada, sest lõpuks tekib see olukord, et sa lihtsalt oled," naerab Inger Fridolin, kes avab 29. veebruaril Saku suurhallis "Eesti laulu" finaali. 

Kuigi õnnenumbriks oli Ingeril pikka aega üheksa, siis numbrimaagiasse ta siiski ei usu. "Number üheksa all mängisin ka jalgpalli, kui ma väiksem oli. Selle numbri all on mänginud Fernando Torres, üks minu lemmikuid," lausub ta. "Teine õnnenumber oli kümme, sest mulle meeldis väga Lionel Messi. Aga mul on selline tunne, et mida vanemaks sa saad, seda vähem tähtsaks see muutub. Sa ikkagi annad endast parima, ükskõik, mis kohal sa oled või mis number sa järjekorras oled. Sa teadvustad, et annad endast parima. Aga eks me näe, äkki number üks on pärast seda minu õnnenumber," naerab Inger. 

"Mingis osas ma tunnetan, et esinemisjärjekorral on tähtsus," sõnab laulja. "Näiteks poolfinaallis olin ma neljas. Siis sain ikkagi mõelda läbi kõik, mida laval tegema hakkan. Esimesena käid korraks lavalt läbi ja näitad ennast ära. Sul peab olema eelhäälestus valmis. Ma annan endast loomulikult parima, aga see on uus kogemus mulle ja ma loodan, et pigem läheb hästi. Et ei hakka enne veel närveerima, vaid suudan hea tundega lavale minna ja seda soojust jagada."

Möödunud aasta oli Ingeri jaoks muusikuna kindlasti üks tihedamaid: ta astus üles Los Angeleses ühel maailma mainekamal muusikakonverentsil Musexpo ning esines Saksamaa, Hollandi ja Hiina muusikafestivalidel. "Aasta jooksul olen saanud nii palju närveerimist maandada. Aga kui on suured võistlused, konkursid või festivalid, siis on ikka väike närv sees," tunnistab Inger.

Tema meelest tuleb väike närveerimine isegi kasuks. "Mõni artist aga närveerib nii palju, et ei suuda suurema esinemise ajal isegi vokaali ilusana hoida. Eks see on keeruline," teab Inger rääkida. "Aga ma nii ootan Saku suurhallis esinemist! Tartus läks ju väga hästi – oli küll väike närv sees, aga lavale minnes tundsin ennast nagu kodus. Loodan, et Saku suurhalliga on sama lugu."

Ingeri sõnul sõltub palju ka publikust, kes saalis istub: "Välismaal, nii Los Angeleses, Hiinas, Berliinis kui ka Hollandis sai tunda sellist rahvast, kes juba on sinu fännid, aga nad ei tunne sind. See on nii huvitav," meenutab ta. "Sealne publik on hästi avatud ja vaba ning elab väga hästi hästi kaasa."

Inger ei taha sugugi öelda, et Eesti inimesed ei oskaks kaasa elada. Ehkki ta on kogenud ka muud. "Eestis olen puutunud ka kokku ka selliste inimestega, kes lihtsalt istuvad, ja on väga ametlik esinemine. Ma tunnen, et minu puhul see ei toimi – igavaks muutub," naerab ta. ""Eesti laul", nii poolfinaal kui finaal, annab tegelikult selle tunde, mida olen tundnud välismaal – et inimesed elavad sulle reaalselt kaasa. See on nagu täiesti teine maailm."

Kõik 12 finalisti said enda kasutusse Peugeot mudelid. "Tahaks selle kohe koju võtta," naerab Inger türkiissinise masina kõrval Õhtulehele poseerides. "Veel ei saa ise sõita. Mul oli idee, et võibolla mu vanematest keegi istub kõrval."

Põneval kombel on Ingeril riiklik sõidueksam 27. veebruaril ehk kaks päeva enne "Eesti laulu" finaali. "Tegelikult ma tunnen, et olen enesekindel sõitmises," kinnitab ta.

Inger astub "Eesti laul 2020" finaalis üles looga "Only Dream", mis on kirjutatud koostöös produtsendi ja mänedžeri Karl-Ander Reismanniga.