Clicherik & MäxFoto: Mona Õispuu
Saund
18. veebruar 2020, 11:06

VIDEO | Räpparid Clicherik & Mäx andsid välja uue videosingli koos Reketiga

Möödunud aastal enda muusikalise karjääriga algust teinud noored räpparid Clicherik & Mäx andsid täna koos Reketiga välja videosingli "Ära tuusa".

Lugu räägib Mäxi sõnul ebavajalikult üleolevast suhtumisest: "Asjalistest, kes end kuidagi teistest etemaks peavad, kellel sõnu kukub, aga tegusid ei näe. Mõni ihkab täiega oma tuusamisega kohta kätte näidata, aga paraku see eriti välja ei tule. Möödunud aasta on õpetanud seda, et enamus nupumehed tulevad ja lähevad - tuleb hoida omad ligi ja jääda muhedaks, kill em’ with kindness!"

Täna ilmunud muusikavideo on inspireeritud 90ndatest ja hip-hopi algusaegadest. "Mäletan, kui olime just lugu salvestamas ja küsisin poistelt, et mis oleks, kui me teeksime albumile loo koos Reketiga. Reku oli vist kohe nõus olnud, juhul, kui lugu lahe on. Asusin pikema jututa kirjutama - panin sel hetkel päevakohased mõtted kirja ja läksin lugulaulu salvestama. Kokku tuli nii vahva leelo, et olime kohe kindlad, et moodustame sellele ka musavideo. Loos ja videos võib leida hästi palju sarnasusi hip-hopi algusaegade ja 90ndatega, olgu need siis mingid hip-hopi soundid, laiad riided, erinevad koerad, sitcom’i intro, mille filmisime VLND Burgeris jne. Rändasime veidikene ajas tagasi," kommenteeris loo kirjutamise ja video teemal Mäx.

 

"Tore vahepeal ka puusalt tulistada. Nende vendadega tuleb see eriti vahetult välja. Kas siis stuudios või võttel," lisas Reket.

Reketiga koostöös valminud "Ära tuusa" pärineb Clicheriku & Mäxi 2019. aasta novembris ilmunud debüütalbumilt "Häng", millel tänaseks üle 700 000 Spotify striimi. Duo erinevatel, ka albumilt leitavatel singlitel on kokku üle 1,5 miljoni vaatamise Youtubes. Singel "Gaas" tõusis esimesel ilmumise nädalal Eesti muusika digiedetabelis kolmandale kohale ning hõivas Spotify Estonian Viral 50 edetabeli esikoha. "Käed üles" saavutas Raadio 2 Aastahiti konkursil 10. koha. Esineti ka selleaastasel Eesti Muusikaauhindade gaalal.