Kuninganna õepoeg ja tema naine 2013. aastal Ascoti võiduajamisel. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
18. veebruar 2020, 09:38

UUS ARMUDRAAMA BRITI ÕUKONNAS: kuninganna õepoeg lahutab abielu (2)

Briti kuningakojas on purunenud järjekordne abielu: sedapuhku teatas lahutusest kuninganna kadunud õe printsess Margareti poeg, Snowdoni krahv David Linley (58).

Alles nädal tagasi teatas lahutusest Elizabeth II ainsa tütre printsess Anne'i poeg Peter Phillips, kes on Elizabeth II vanim lapselaps. Nüüd ilmneb, et karile on jooksnud ka lord Snowdoni ja tema naise Serena (49) enam kui veerand sajandi pikkune abielu. "Snowdoni krahv ja krahvinna on sõbralikult otsustanud, et nende abielu on jõudnud lõpule ja et nad lahutavad," vahendab Daily Mail kuningliku paari avaldust.

Tööalaselt David Linleyks kutsutav aadlik, kelle tegelik nimi on David Armstrong-Jones, pidas anglo-iiri aristokraadi Serena Stanhope'iga pulmi 1993. aasta oktoobris. Neil on kaks last: vikont Linley tiitlit kandev poeg Charles Armstrong-Jones ja Lady Margarita Armstrong-Jones.

Sõprade sõnul ei tasu abielu purunemises otsida kolmandat osapoolt: kaasad olevat teineteisest hingeliselt kaugenenud, kuna David viibis töö tõttu alailma välismaal. Peent mööblifirmat Linley juhtivat krahvi, kes on Briti troonipärimisjärjekorras 21. kohal, kutsutakse kuninglikuks tisleriks. Ta on kirjutanud mööblist ja kodusisustamisest raamatuid ning pidanud üle maailma loenguid. 

Davidi ema, kuninganna noorem õde printsess Margaret suri 2002. aastal. Kui 2017. aastal suri Davidi isa, nimekas fotograaf Antony Armstrong-Jones, kellele Elizabeth II oli abiellumisel andnud tiitliks Snowdoni krahv, sai seni vikont Linley tiitlit kandnud poeg uueks Snowdoni krahviks.