Rakvere teater 80 Foto: Teet Malsroos
Teater
16. veebruar 2020, 17:32

SUUR GALERII | Rakvere Teater tähistas 80. sünnipäeva (19)

Laupäeval tähistas Rakvere Teater oma 80. sünnipäeva. Vaatajate ette, kelleks suures osas olid teati endised töötajad, näitlejad ja lavastajad, tõi teatri dramaturg-lavastaja Urmas Lennuk spetsiaalselt juubeliks kirjutatud ja lavastatud fantaasiamängu. Milles oli põimunud aegade algusest peale teati peanäitejuhtide vormiotsingud ja Shakespeare´i „Hamleti“ temaatika.

Lennuki lavaloo paradoks seisne selles, et surematu „Hamlet“ pole tegelikult mitte kunagi Rakvere Teatri lavalaudadele jõudnud.

Eeskava teises osas astusid piduliste ette aga õhtu juhid Natali Väli ja Elar Vahter ning teatri grand old man, teatriga üheealine Volli Käro, et anda üle tänavused teatri kolleegipreemiad. Esmalt jagus tunnustust teatri teeninduse ja korraldusega tegelevale personalile.

Preemiate kätteandmine kulmineerus aga parima lavastuse, nais- ja meesnäitleja väljakuulutamisega. Koore riisus külalisena Madis Kalmeti lavastus „Nagu peeglis“, kui tunnustusega kaasaskäiva kolleegipreemia naela ulatas Volli Käro üle Madis Kalmetile ning lavastuse kahele peategelasele, Märten Matsule ja Grete Jürgensonile.

Meeleolukale sünnipäevapeole pani punki ansambel The Swingers, kes tantsitas publikut varajaste hommikutundideni.