Ott SeppFoto: Aldo Luud
Tele
16. veebruar 2020, 10:59

VIDEO | Ott Sepp Sipsiku osatäitmisest: ütlesin kohe alguses, et ma ei ole maailma parim laulja (4)

Tuleval kolmapäeval esilinastub kinodes kauaoodatud kodumaine animatsioon "Sipsik", mille osatäitjad Ott Sepp, Elo Mirt Oja ja Hugo Malmsten käisid koos näitlejate juhi René Vilbrega saates "Hommik Anuga". 

Sipsikule hääle andnud Ott Sepp meenutas, et lugu ise sai alguse kaks aastat tagasi, kui René Vilbre talle helistas ning mainis, et on tulemas kogupere film "Sipsik". "Läksin meeletult elevile. Mõtlesin, et kui ma Sipsiku osatäitjaks saaksin, võiksin ära surra! See on Eesti lastekirjanduse vundamentaalne tegelaskuju."

Sipsikuni jõudis Sepp hilja, kuna alustas lugemist varakult ning lektüür oli noorena väga lai. "Kui ma "Sipsiku" välja võtsin, siis oli see minu jaoks rahulik. Aga olen sellega üles kasvanud."

Nii läks Sepp castingule, kus istusid René, produtsent Kristel ja pearežissöör Meelis. Esimese asjana arutati, mis häälega võiks see armastatud tegelaskuju üldse olla. "Lõpuks jõudsime selleni, et võibolla ei ole vaja porgandihäält teha. Äkki see Sipsik on minus olemas. Et ei ole välist moonutust vaid sisu. Et ma võimalikult ehedalt ja orgaaniliselt saan Sipsiku tunded välja öelda, sellisena nagu ma ise olen," sõnas Sepp. Vilbré lisas, et sai küll arvutiga katsetada ja proovida erinevaid hääli, aga lõpuks otsustati Oti loomulikku hääle kasuks. "Kui sa Otti tükk aega kuulad ja ära harjud sellega, siis miks ta ei võiks rääkida natuke karusema väikese poisi häälega," arvas Vilbré.

"Ma ei ole lõplikku filmi näinud. Helindasime seda animaatiku ja pliiatsi sketšeide järgi," sõnas Sepp. Tema sõnul on filmi Sipsik aktiivsem kui raamatus. "Filmis juhtub võibolla rohkem kui raamatus. Raamatus elab Sipsik rohkem Anu peas. Filmis on ta aktiivne ja rohkem iseseisev tegelane, kes ajab oma asja."

Lisaks rääkimisele, pidi Ott Sipsiku rollis ka laulma. "Ütlesin kohe alguses, et maailma kõige parem laulja ma ei ole. Ja siis tuli Ewert Sundja, perfektsionist! Käisin neid laule sisse laulmas neli või viis korda," meenutas näitleja. "Tohutu pikad päevad! See protsess oli palju pikem kui rolli tegemine. Lõpuks pandi erinevatest tulpidest laul kokku, silusid silbid ära ja tegid imetrikke," naeris ta. "Oleks ma vähemalt laulda osanud, oleks need lood poole tunniga ära laulnud!"

Samas tunnistas Vilbré, et ei kujuta enam ette, et Sipsiku osatäitja oleks keegi teine.

Vaata täispikka intervjuud siin: