Sussexi hertsogipaar tänavu jaanuaris.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
15. veebruar 2020, 12:00

Harry ja Meghan tegid salavisiidi nimekasse USA ülikooli

Prints Harry ja hertsoginna Meghan käisid lõppeval nädalal vargsi USA nimekas Stanfordi Ülikoolis, tutvustamaks sealsetele õppejõududele oma uut heategevusfondi.

Today.comi teatel sõitis Sussexi hertsogipaar Kanadast kohale hariliku reisilennukiga. Stanfordis võttis neid vastu ülikooli president Marc Tessier-Lavigne. 

Illinois' osariigis asuva Northwesterni Ülikooli diplomiga hertsoginna Meghan on võtnud üheks oma südameasjaks võrdsed võimalused haridusele ligipääsul. Ta tegutseb Rahvaste Ühenduse ülikoolide liidu patroonina. 

Hertsogipaar on jõudnud veebruaris teha teisegi, märksa poleemilisema visiidi. 6. veebruaril astusid Harry ja Meghan üles rahvusvahelise pangandusgigandi JP Morgan eraüritusel. Ajakiri People nendib, et teisedki Briti kuningliku pere liikmed on eraüritustel kõnesid pidanud, kuid tavaliselt on olnud tegu heategevusüritustega - ning töötasu on Briti kuningakoja liikmetel keelatud vastu võtta. Kuid Harry, kes on teatanud, et tema ja Meghan soovivad nüüdsest endale ise elatist teenida, sai Briti ajakirjanduse andmeil oma lühikese kõne eest vähemalt 475 000 eurot.