"Hommikusöök staariga" - Inger Fridolin; Anu Saagim
Inimesed
29. veebruar 2020, 09:31

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA 

VIDEOINTERVJUU | Inger: mul on aastaga tekkinud paks nahk ja selgroog, mida pole kunagi varem olnud

Juba täna peetakse maha järjekordne "Eesti laulu" finaal, kus läheb võistlustulle ka Inger, kes on üks favoriitidest. Avaldame sel puhul taas teise poolfinaali eel ilmunud videointervjuu. 

Inger, sul on fantastiline ema. Muusikaõpetaja ja koorijuhendaja. Pidasin teda korralikuks ja konservatiivseks, nagu õpetajad ikka on, aga kuulasin üht temaga tehtud intervjuud, kust tuli välja, et ta on üks päris rebel tšikk olnud. Milline sina puberteediajal olid?

Ma imetlen oma ema nii väga – milline isiksus ta on! Mingis mõttes oli ka minul seda rebel-olekut, kindlasti sai nooremana igasuguseid asju proovitud ja tehtud, aga ma olin teistest klassikaaslastest natuke erinev, sest olin väga sissepoole elav. Siiamaani olen üsna introvertne – igast asjast ei räägi. Mõnes olukorras, kui noorem olin, tõmbusin täiesti endasse. Muusika tulek minu ellu aitas tunded ja armuvalu välja elada, see aitas mul end avada. Minus on mõlemat: vahel olen sissepoole, vahel hästi avatud. Olen iseennast nüüd tundma õppinud. See on olnud pikk protsess, eks oma koopast väljatulek on raske, kui seal on mugav ja oled sellega harjunud.

Ema jaoks oli üllatus, et sa hakkasid muusikaga tegelema. See oli talle nagu välk selgest taevast. Kuidas sa seda varjata suutsid? Teie peres on neli last, võib-olla ta siis tõesti ei märganud, mis sa seal sudisid?

Edasi lugemiseks: