Rose McGowan jaanuaris Harvey Weinsteini kriminaalprotsessi ajal kohtumaja ees ajakirjanike poole pöördumas. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
13. veebruar 2020, 10:31

Rose McGowan: Natalie Portmani Oscari-keep oli solvav!

Harvey Weinsteini põhisüüdistajana tuntud näitleja ja aktivist Rose McGowan ründab sotsiaalmeedias Natalie Portmani, kes avaldas Oscarite jagamisel meelt naisrežissööride ignoreerimise vastu.

Portman oli lasknud Diori keebile tikkida naisrežissööride nimed, kes tema sõnul väärinuks kohta Oscari-nominentide seas. "Pean Portmani laadis aktivismi sügavalt solvavaks neile, kes tegelikult kogu töö ära teevad," kurjustab McGowan, lisades: "Ma ei kirjuta seda kibedusest, ma kirjutan seda tülgastusest."

McGowan süüdistab Portmanit, et too pole naiskineastidega rohkem koostööd teinud. Tema sõnul on Natalie mänginud vaid kahe naislavastaja filmis, kellest üks oli Portman ise. Portmanile kuuluv produktsioonifirma on linale toonud seitse filmi, kuid naisrežissöör oli neist vaid ühel - ja seegi oli Natalie ise. 

McGowani sõnul on tegelik aktivism see, mida tema ise harrastab: korraldada meeleavaldusi ja võidelda muutuste nimel selle eest tasu saamata. "Vaat see on aktivism. Kuni sina ja su naiskolleegid tõsiselt tegutsema ei hakka, osuta meile teene ja riputa oma tikitud aktivistikeep varna, see jätab vale mulje."

Portman on teinud seoses McGowani sõnavõtuga Hollywood Reporterile avalduse. Ta nõustub, et keebi kandmine polnud mingi julgustükk. ""Julge" on väljend, mida seostaksin pigem selliste naiste tegudega, kes on viimastel nädalatel tohutu surve all Harvey Weinsteini vastu tunnistusi andnud." Portman toonitab, et on teinud naisrežissööridega nii lühifilme, reklaame kui ka muusikavideoid. "Paraku on need tegemata jäänud filmid, mida ma olen üritanud teha, vaid kummituslik ajalugu." Portman kinnitab, et on püüdnud kasutada oma positsiooni naisrežissööridele töö hankimiseks. Kuid nood olevat kõnealustest projektidest välja söödud "tingimuste tõttu, millega nad töö juures silmitsi seisid". 

Portman lubab oma võitlust jätkata. "Kuigi edu pole mind veel saatud, loodan, et varsti koidab uus ajastu."