Moenäituse HULL HALL avamine Viru Keskuse aatriumis
Ilu ja mood
14. veebruar 2020, 01:02

Moenäitus HULL HALL Viru Keskuse aatriumis

ÕL VIDEO JA GALERII | Liisi Eesmaa: ka HULL HALL väärib imetlust ja kasvõi Eesti Vabariigi sünnipäevapeol kandmist (1)

Viru Keskuse aatriumis avati kolmapäeval, 12. veebruaril põnev moenäitus HULL HALL, mis kuulub legendaarsesse Eesti Kunstiakadeemia eksperimentaalvormide seeriasse.
Moenäitus HULL HALL Viru Keskuse aatriumis - ANU SAAGIM, LIISI EESMAA Foto: Tiina Kõrtsini

Liisi Eesmaa eestvedamisel EKAs läbi viidud kursus provotseeris tudengeid oma toormaterjaliga

"Kõik vormid on valminud pehmemööbli täiteks mõeldud ruudukujulistest tekstiilplaatidest, mis äratati prügimäele mineku asemel uuele elule," pajatab Liisi. "Tegu on ühe keerulisema materjaliga vormieksperimentide seeria ajaloos, mis jooksutas kokku ajude kõvakettaid ning kohmetas osavamaidki käepaare, sest materjal ei allunud hästi moeloojate põhilistele töövõtetele - lõikamisele ja õmblemisele. Seetõttu tuli leiutada pidevalt uusi meetodeid, kuidas luua midagi millestki, mis ei olegi kangas."

"Näiliselt ilmetust ning kangekaelsest materjalist kasvas siiski ühel hetkel välja imetabaste karakterite maailm, kus unenäoline lind teeb 60 tiivaripsutust, emapuu “juured” on endasse kogunud 35 meetrit materjali, nunnarüü peakate võtab enda kanda 8 kg koorma ja helidega täidetud mullilised pinnad haaravad kaasa oma uinutava teraapilisusega. Iga olend selles maailmas jutustab vaatlejale oma loo, lennutab sind kõrgele ja hullutab kas suurema või väiksema halli doosiga."

Moenäituse HULL HALL avamine Viru Keskuse aatriumis Foto: Tiina Kõrtsini

HULL HALL moeseerias põimuvad halli värvi kahvatu loomus ja enneolematutesse rakurssidesse püüdlevad vormimängud. Näituse ühe põhikomponendi, värvi, näiline minimaalsus laseb materjalil avaneda täiesti uues valguses - luues kaasahaarava diversiooni argipäevale ja nakatades oma strukturaalsete pöörasustega. See ei ole lihtsalt hall mass, vaid isepäiste vaimusünnitiste alternatiivuniversum, kus koonduvad abstraktsed ahelad, kõrgustesse kasvavad kehad ja vooglevad maailmavallutajad. 

Moenäituse HULL HALL avamine Viru Keskuse aatriumis Foto: Tiina Kõrtsini

Näitus on täies mahus avatud Viru Keskuse aatriumis 12.02.- 23.02. ja jääb peale seda fotodena üles veel mitmeks nädalaks.

Mentorid: Liisi Eesmaa & Piret Puppart

Fotograaf: Riina Varol

MUA: Nele Pandis

Modellid: Elis ja Hanna Brita (AL Model Management)

Moenäitus HULL HALL Viru Keskuse aatriumis - noored kunstnikud Foto: Tiina Kõrtsini

Kunstnikud: Mari Lemet, Lisette Sivard, Olivia Soans, Agathe Peri, Siim Oja, Kristel Jänes, Anna Karakjan, Eneken Johanson, Kätlin Kummel, Valérie Rust (CHE), Clémence Theil (FRA), Alejandra Vega López (MEX)  

Graafiline kujundus: Villem Sarapuu & Kersti Heile

Vaata videot!

Moenäitus HULL HALL Viru Keskuse aatriumis Foto: Tiina Kõrtsini