Jussie SmollettFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
12. veebruar 2020, 17:05

Jussie Smollettile lajatati kuus uut süüdistust (3)

Mullu veidrasse peksuskandaali sattunud USA telesarja "Empire" näitleja Jussie Smollett tõmmatakse jälle pihtide vahele.

Smollett teatas mullu jaanuaris Chicago politseile, et kaks maskis meest olid talle öisel tänaval kallale tunginud. Mustanahalist ja avalikult homoseksuaalset teletähte olevat löödud näkku, talle olevat peale kallatud mingit kemikaali ning talle olevat köis kaela seotud. Seda saatnud rassistlik ja homofoobne sõim. 

Juhtum äratas palju tähelepanu, Smolletti toetuseks astusid üles mitmed staarid, sealhulgas Ellen DeGeneres. Ent mullu veebruaris võeti Smollett ise vahi alla: politsei süüdistuse kohaselt oli ta maksnud kahele tuttavale vennale, et nood talle kallale tungiksid. Näitleja eesmärk olnud kaastunde äratamise abil seriaali tegijatelt palgatõusu saada.

Ehkki nigeerlastest vennad kinnitasid, et Smollett oli neilt kallaletungi tellinud, loobuti märtsis kõigist Smolletti vastu esitatud süüdistustest. Chicago politsei ja linnapea jäid siiski endale kindlaks ning kritiseerisid prokuratuuri otsust teravalt.

Augustis värvati kohaliku prokuratuuri tegutsemist uurima eriprokurör Dan Webb, kes nüüdseks on kinnitanud, et toob Smolletti kohtu ette. Webbi sõnul on näitleja saanud kuus süüdistust politseile valetamises, "mis on seotud tema väärväidetega, et ta on vihakuriteo ohver, kuigi ta polnud mingi kuriteo ohver", toonitas Webb. Tal on enda sõnul piisavalt asitõendeid tõestamaks, et prokuratuur poleks mullu tohtinud kohtuasja sinnapaika jätta, vahendab BBC News. 

Smollett peab kohtu ette astuma 24. veebruaril. 

Lisaks on Chicago linn kaevanud näitleja tsiviilkohtusse, nõudes temalt enam kui 130 000 dollarit ületunnitasu, mis maksti tema väiteid uurinud politseinikele. Smollett on esitanud vastuhagi.