Edaspidi peavad Telia teleteenuse kliendid saadete järelvaatamiseks rahakotti kergendama.Foto: Toomas Tatar
Tele
12. veebruar 2020, 18:17

KURB! Telia sulgeb tasuta kordus TV teenuse (111)

Kurb uudis Telia teleteenuse klientidele: kuu pärast enam populaarset järelevaatamiseteenust kordus TV tasuta kasutada ei saa ning edaspidi saab oma lemmiksaateid- ja seriaale järele vaadata vaid tasulise salvestusteenuse kaudu. 

Alates märtsist, täpsemalt 16. märtsist sulgetakse kordus TV teenus.

“Kordus TV on olnud teerajajaks Telia tänasele salvestamise teenusele, sündides ajal, mil paljud telekanalid polnud veel valmis järelvaatamise lahendust pakkuma. Seetõttu saigi aastate eest kordus TV loodud nii, et selle vahendusel sai järelvaadata teatud Eesti kanalite omatoodangut," selgitab Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik.

"Tänaseks on olukord teleturul väga palju muutunud – pea kõiki telekanaleid on võimalik järelvaadata ning selleks on sõlmitud telekanalite omanikega ka vastavad lepingud. Kuna kordus TV lahendus on tänases turusituatsioonis ajale jalgu jäänud, otsustasime teenuse väljateenitud pensionile saata.” 

Kiigi sõnul saavad seega Telia TV kliendid edaspidi järelvaadata salvestamise teenuse vahendusel. “Salvestamise teenus võimaldab järelvaadata enamikku Telia TV-s sisalduvaid kanaleid kuni kaks nädalat tagasi ning seda kõigis seadmetest, ehk teleris, arvutis ja nutitelefonis,” ütleb ta.