Estoni KohverFoto: Robin Roots
Inimesed
12. veebruar 2020, 14:25

5MIINUSE liige Estoni Kohver: sorry, aga õhtuse vööndi auhindu ja diplomeid võib Sveta baaris ka anda (1)

Bändi 5MIINUST üks liikmetest, Estoni Kohver ehk Kris käis külas Vikerraadios. „Mida aeg edasi, mida vanemaks me saame ja kasvame bändiga, seda rohkem me teeme seda läbimõeldult. Täna meil pole enam sellist asja, et pohlad, plähmerdame midagi sisse ja anname välja,“ selgitas räppar, et just seepärast pole bändi kolmes viimases singlis kõlanud ühtki ebatsensuurset sõna.

„On teatud sõnad, mida me oma tekstidesse sisse ei lase, teatud lähenemised. Meil peab alati lõbus olema,“ ütles räppar. „Alati peab piiri nihutama, kui me oleks jäänud rahule sellega, mis meil on, siis me oleks ikkagi selle esimese plaadi juures.“

5MIINUST on väga populaarne ka laste seas. Mida kaamerate tagant ei näidata, on see, et bänd räägib lastele, et olge normaalsed ja ärge kiusake endast nõrgemaid ja kaitske endast nõrgemaid. „Olge normaalsed inimesed, ärge olge debiilikud,“ rääkis Estoni Kohver.

Bänd oli tänavu ka Eesti muusikaauhindade peaesinejate hulgas. Küll aga polnud nad üheski kategoorias nomineeritud. Estoni Kohver tunnistas, et kaaluti auhinnagalal esinemisest loobumist.

„Kui me rendime Saku Suurhalli selle jaoks, et tunnustada ühel aastal kõige olulisemat Eesti muusikat või olulisemaid Eesti artiste ja sealhulgas pole 5MIINUST, meeldigu see žüriile või mitte, siis meil oli 12 miljonit striimi erinevatel digiplatvormidel ja kui see ei loe, siis sorry, aga õhtuse vööndi auhindu ja diplomeid võib Sveta baaris ka anda,“ pahandas Estoni Kohver.

Muusiku sõnul on tunnustus neile oluline: „Ikka on tore, kui keegi kiidab, kui keegi tunnustab või kiidab seda, millesse sa paned hinge, vere, töö, pisarad ja omavahelised suhted sisse. See pole meeletu tähtsusega verstapost, et me peame selle kindlasti saavutama, aga tore, kui vähemalt nominatsiooni saaks.“