Jaanus SaksFoto: Robin Roots
Inimesed
12. veebruar 2020, 12:01

Kumb siis – 10 aastat või 10 päeva? Jaanus Saksa uue sooloalbumi nimi tekitab sotsiaalmeedias furoori (11)

Räpipundist Põhja-Tallinn tuntud Jaanus Saks ehk Wild Disease üllatas fänne sooloalbumiga „Dekaad“, mille avaldamine on aega võtnud suisa kümme aastat. „Kuna lugude valmimisaastad on 2010–2020, on need väga erinevate emotsioonide ja nägudega. Kuid kuna tunded on elust enesest ja saatnud mind läbi elu, on need ausad ja südamest,“ avaldas Saks.

Ka albumi avaldamise kuupäeval on eriline tähendus – nimelt ilmus see Jaanuse sünnipäeval, 11. veebruaril. „Täpselt siis täitub ka kümme aastat loost „Igavene tuli“, mis minu soololugudest esimesena läbi YouTube’i üldsuseni jõudis. Sellest ka albumi nimi,“ selgitas räppar Õhtulehele.

Albumi nimi „Dekaad“ tekitab aga Twitteris furoori. „Kes siis Jaanusele ütleb?“ vihjas tähelepanelik kodanik sellele, et eesti keeles tähedab dekaad hoopis kümme päeva.

„Tänud informeerimast. Maailmaparandajad koos. Tore! Olen vägagi teadlik sellest. Võib-olla esmalt teeks selgeks, et kust on tuletatud sõna dekaad ja mis on selle algupärane tähendus? Aga ma ei keela teil elada EKI usku, kes loovad oma tähendusi juba olemas olevatele sõnadele Edu!“ vastas räppar.

Dekaad tähendab Jaanuse jaoks siiski kümme aastat. „See tähendus on ühe juhtivama maailma keele järgi võetud tähendus, mis on enamusele ühtemoodi mõistetav. Mitte EKI. Head keelenärimist,“ kirjutas laulja. 

„Parim sünnipäev ever Twitteris!“