Foto on illustreeriv.Foto: PantherMedia/Scanpix
Krimi
12. veebruar 2020, 08:43

Valgamaal lapsi röövinud mees tahtis „Kuuuurijasse“ pääseda (15)

Eelmisel nädalal vahistas politsei 24aastase Egoni, kes viis korduvalt Valgamaalt Taheva asenduskodust kaasa alaealisi, võttis ühendust Katrin Lustiga ja üritas telesaatesse „maha müüa“ lugu, kuidas ta päästab piinatud ja ahistatud lapsi.

Esimesel korral kadusid asenduskodust viis 12-16aastast last, kelle leidis politsei hiljem Egoni Võrus asuvast korterist – mees kuulati üle ja tunnistati kahtlustatavaks, ent see Egonit ei peatanud ning laste hõivamine toimus veel mitmel korral. Mees ei kasutanud laste suhtes ei füüsilist ega seksuaalset vägivalda – nad jooksid temaga koos ära vabatahtlikult, olgu siis meelituste või lubaduste peale, mis ehk oligi põhjus, miks politsei esialgu mõnevõrra pehmemalt reageeris. 

Mehe enda motiivides pole selgusele jõutud, ent lastele lubas Egon palju asju: nende „päästmist“, raha, Katrin Lusti telesaatesse „Kuuuurija“ pääsemist ning isegi seda, et kuna Lustil on suur maja, rikas mees ja palju ruumi, siis naine lapsendab need lapsed.

Egonit on ka varem Eesti ajakirjanduses kajastatud: ta on teinud hulgaliselt valeväljakutseid, jaganud luba küsimata teistest inimestest filmitud klippe sotsiaalmeedias ja teinud Viljandimaal asuvale loomade varjupaigale pommiähvarduse – viimase eest läks ta kohtu alla, ent ta tunnistati ekspertiisi poolt süüdimatuks ning saadeti kinnisesse hoolekandeasutusse Tahevale, kus toimusid ka viimatised sündmused.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.