LÄBIOTSIMINE: Kaitsepolitsei pidas Artjom Suvorovi kinni 18. oktoobril 2017. Tema autost leiti ka telefon, millelt tehti Elle Tobrelutsu telefonile kaks kahtlast kõnet. Foto: Kaitsepolitsei / kohtutoimik
Eesti uudised
11. veebruar 2020, 18:29

Miks oli poliitiku autos telefon, millelt tehti ainult kaks kõnet ühele sundüürnikust vanaprouale?

„VÕTA! ÄRA HÄBENE!“ Kuidas kapo Tartu abilinnapead aasta otsa jälitas ja kohus ta lõpuks õigeks mõistis (2)

Äsja lõplikult õigeks mõistetud Tartu endist abilinnapead Artjom Suvorovit süüdistati neljas kuriteos. Neist juhtumitest ilmselt kõige kummalisem on sundüürnik Elle Tobrelutsult 5000 euro väljapetmise katse. Suvorov nimetab Õhtulehele seda oma elu piinlikuimaks looks. Uurisime kohtutoimikust, mis täpselt toimus ja miks kohus vanaproua väiteid ei uskunud.

Äsja kohtus lõplikult õigeks mõistetud Tartu endist abilinnapead Artjom Suvorovit süüdistati neljas kuriteos. Neist juhtumitest kõige kummalisem on sundüürnik Elle Tobrelutsult 5000 euro väljapetmise katse. Suvorov nimetab Õhtulehele seda oma elu piinlikuimaks looks. Uurisime kohtutoimikust, mis täpselt toimus ja miks kohus vanaproua väiteid ei uskunud.

Elle Tobreluts on endine pedagoog, kes veedab Tartus pensionipõlve sundüürnike õiguste eest võideldes. Ta on linnavalitsusega juba paar aastakümmet oma kodu pärast vägikaigast vedanud. Tobrelutsu pere tõsteti 90ndatel tagastatud majast välja ja sai Tartu linnalt asenduseks üürikorteri. Pärast seda on ta nõudnud õigust korterit erastada või vähemalt soodsamat üürilepingut.

Neli aastat tagasi ristusid Tobrelutsu teed sotsiaalvaldkonna abilinnapea Artjom Suvoroviga, kes kuulus ka linna eluasemekomisjoni. Proua Tobreluts oli lausa esimene inimene, kes 2015. aasta kevadel abilinnapeaks määratud Suvorovi vastuvõtule saabus. „Kuldklient minu jaoks,“ meenutas Suvorov hiljem kohtus. Paar korda oli ta Tobrelutsu pärast tulutut vaidlust lihtsalt oma kabinetist välja saatnud – teinud ukse lahti ja palunud astuma hakata. „Elle on mulle kaks korda öelnud, et ta hävitab minu,“ väitis ta.

Edasi lugemiseks: