Autum ja Peter Phillips oma pulmapäeval. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. veebruar 2020, 09:48

Elizabeth II vanima lapselapse abielu jooksis karile

Kuninganna Elizabeth II tütrepoeg Peter Phillips on 12 abieluaasta järel oma naisest lahku läinud. 

Printsess Anne'i esikpoeg Peter (42) on monarhi vanim lapselaps. Briti kõmumeedia andmeil algatas lahutuse sporditurunduskonsultandina töötava Phillipsi abikaasa Autumn (41). "Peter on murest murtud, see tuli talle täiesti ootamatult. Enda teada oli ta õnnelikult abielus ja täiusliku perega, neil on ju kaks imearmsat tütart. Aga nüüd on ta šokis," rääkis Peteri usaldusisik The Sunile.

Nüüdseks on kuningakoda lahutusuudist kinnitanud. "Otsus lahutada ja laste hooldusõigust jagada tuli pärast kuudepikkusi arutlusi ning on küll kurb, kuid sõbralik," kinnitatakse avalduses. "Peter ja Autumn paluvad oma lastele privaatsust ja kaastunnet, sellal kui pere jätkab nende muutustega kohanemist."

2008. aastal Windsori lossi kabelis naitunud paari vanem tütar Savannah on üheksane, noorem tütar Isla seitsmene. Phillipsit ja tema naist nähti viimati üheskoos avalikkuse ees septembri algul Šotimaal Braemar Highland Gamesil.

Väidetavalt plaanib Autumn nüüd omaenda Megxitit - Kanadast pärit naine kavatseb tütred kaasa võtta ja sünnimaale naasta.

Peter ja tema noorem õde Zara Tindall kasvasid üles kuninglike tiitliteta, märgib USA seltskonnaajakiri People. Nende isa Mark Phillips oli pärit lihtrahva seast ning keeldus tiitlist, mida kuningannast ämm talle pulmade puhul pakkus. Seega pole Peteril ja Zaral kuninglikke töökohustusi ning nad võivad väljaspool kuninglikku peret elatist teenida. "Mul on väga vedanud, et mu vanemad otsustasid tiitlit mitte kasutada ning kasvasime üles, tehes kõiki neid asju, milleks meil võimalus avanes," ütles Zara 2015. aasta intervjuus.