Maribel KontsonFoto: Kristi Kullerkupp
Inimesed
21. august 2020, 16:00

ANKEET | Miss Raplamaa kandidaat Maribel: tahan tulevikus õpinguid jätkata meditsiinivaldkonnas (20)

Sel laupäeval valitakse järjekordne Miss Raplamaa. Õhtuleht tutvustab teile kõiki missikandidaate. Esitasime tüdrukutele ka mõned küsimused, et neid paremini tundma õppida.

Missikandidaat nr 10, Maribel Kontson:

Ma olen 18-aastane Kohila vallast pärit neiu ja õpin Kohila Gümnaasiumi 11. klassis.

Minu huvideks on muusika, motokross, tants ja pillimäng. Peale selle osalen muusikalides, käin vabatahtlikuks loomade varjupaigas ja mängin mänguväljakul lastega. Tantsimisega olen kokku tegelenud 13 aastat, lisaks olen õppinud 2 aastat kitarri. Motokrossidel olen kahjuks seni osalenud vaid vaatajana, aga laval olen säranud nii näitleja kui ka tantsijana ning olnud lava taga abiks ka meigikunstnikuna.

Ma unistan palju ja olen valmis ka oma unistuste elluviimiseks pingutama. Olen end pannud proovile väga erinevates valdkondades ja seetõttu tean, et kui tahad oma ellu põnevust, tuleb olla julge ja pidevalt uusi asju katsetada. Siht, mille olen endale tulevikuks seadnud, on jätkata õpinguid meditsiinivaldkonnas.
Ma armastan väga loomi ning kui ma saaksin maailmas midagi muuta, siis oleks see sooja kodu leidmine kõikidele loomadele, kes peavad tänaval elama.

Arvan, et naeratus teeb elu helgemaks nii sinul kui ka inimesel, kellele sa oma naeratusega pai teed. Usun, et saame igaüks teha maailma natuke paremaks paigaks. Lihtsalt hea olles.

Miks just sina peaksid saama Miss Raplamaa tiitli? Mis eristab sind kõigist teistest tüdrukutest?

Muidugi on tore pälvida see tiitel ja innustada ning inspireerida teisigi ennast proovile panema. See kõik on üks suur enese ületamine. Kujunemine ja kasvamine selles protsessis on olnud mulle väljakutsete rohke ja suurim nendest ootab alles ees. Mind eristab teistest ilmselt see, et olen ainsana pärit Kohilast.

Mida missitiitel sulle tähendaks?

Missitiitli saamine oleks suur au esindada oma armast koduvalda, Kohilat ning ka kogu Raplamaad. Samas oleks see ka minu enda jaoks tohutu eneseületus ja saaksin olla iseenda üle meeletult uhke.

Mille pärast viimati pisaraid valasid? Kas sind on pigem kerge või raske nutma panna?

Mind on pigem lihtne nutma ajada. Olgu need siis rõõmu või kurbuse pärast valatud pisarad. Kuid asi, mille pärast ma viimati pisaraid valasin oli ilmselt sibul.

Milliste kodutöödega sa kõige paremini hakkama saad?

Hindan väga head ja tervislikku toitu ning seda meeldib mulle igapäevaselt ka kodus teha. Et kodus oleks hea ja mõnus olla, meeldib mulle seda hoida korras ja puhtana ning aeg-ajalt ka seda ümber kujundada, andes seeläbi kodule uue hingamise.

Kelleks sa väiksena saada tahtsid? Kas praegu tegeled selle alaga või on unistused muutunud?

Mäletan, et päris väiksena unistasin ikka, et minust saab näitleja või laulja ning saan suurtel lavadel esineda. Aga mida aeg edasi, seda rohkem hakkas minus huvi tekkima meditsiini vastu. Hetkel selle alaga veel ei tegele, kuid kui gümnaasium on läbi, sean oma sammud kindlasti Tartu suunas ning jätkan oma õpinguid meditsiinivaldkonnas.