Wiwibloggsi Eurovisioni-eksperdid William ja Deban.Foto: kuvatõmmis videost
Saund
10. veebruar 2020, 13:15

Eurovisioni-eksperdid „Eesti laulu“ teisest poolfinaalist: kõik need laulud kõlavad nagu poolikud projektid (43)

Meie kõigi lemmikud eurolaulude eksperdid wiwibloggsist, William ja Deban, võtsid ette “Eesti laulu” teise poolfinaali võistluslood. Mehed nendivad, et kuigi “Eesti laul” on alati olnud eurofännide jaoks tähtis, siis tänavused võistluslaulud tekitavad suure pettumuse. 

"“Eesti laul”, mis toimub?! See on väga nõrk!" ahastas Deban. "Viimased paar aastat on “Eesti laulu” tase ikka väga madal olnud. See teeb mind kurvaks!" sekundeeris William.

William nentis, et esimeses poolfinaalis on ainult kolm laulu, mida ta suudab tolereerida, kahjuks teisest poolfinaalist selliseid eriti juurde ei tulnud. 

Meestele meeldis teisest poolfinaalist enim Uudo Sepa laul “Sorry, I Messed Up”. Nad kommenteerisid, et sellel lool on hea refrään ja Uudo vokaal on suurepärane, mis kannab seda lugu.

“See on üks väheseid lugusid, mis ei tundu nagu kolm minutit pikk, sest see on piisavalt huvitav,” ütles Deban. Williami sõnul on see laul hea, sest selles on palju emotsiooni.

Debani lemmikud teises poolfinaalis on: Inger (III), Uudo Sepp (II) ja Jaagup Tuisk (I). Williami sõnul on tema lemmikud esimeses poolfinaalis, kuid üleüldiselt on nii esimeses kui teises poolfinaalis siiski väga nõrgad laulud. Williami lemmikud teises poolfinaalis on Jaagup Tuisk (III), Uku Suviste (II) ja Uudo Sepp (I).

Germani ja Violina lugu “Heartwinder” on meeste arvates väga juustune ning kõlab nagu keskkooli amatöörpop. Vokaal on nende sõnul ilmselgelt väga autotuunitud, kuigi meloodia laulul on Williami arvates iseenesest hea.

Ingeri “Only Dream” on euroekspertide arvates tohutult igav ning meenutab YouTube’i videote tasuta allalaaditavat taustamuusikat. Plussina tõid nad välja Ingeri erilise androgüünse kõlaga vokaali.

Jaagup Tuisu lugu “Beautiful Lie” on Williami ja Debani sõnul väga sarnase kõlaga näiteks eelmise aasta võidulauluga “Arcade”. Meeste sõnul on laulus kuulda Tuisu pühendumust, kuid see on nii igav, et raadios seda edasi ei kuulaks.  

Janeti ja Mariliis Jõgeva laulude kohta nentisid mehed, et need on väga halvad ning kõlavad nii ettearvatavalt, väsitavalt ja tuttavalt.

Merilin Mälki “Miljon sammu” kohta nentisid nad, et see laul on lootustandev, kõlab originaalselt ja on parim eestikeelne lugu seni. Laulu keskpaigaks tõdesid mehed, et kahjuks on see lugu ikkagi jube igav. 

“Kõik need laulud kõlavad nagu poolikud projektid!” ahastas William. “Nii paljud “Eesti laulu” lood panevad mind magama. Need on nii igavad!”

Shira “Out in Space” kohta kommenteerisid nad, et laul on jällegi väga igav, kuid Shira hääl on suurepärane ning meenutab veidi Adelet.

Trafficu loo puhul erutas mehi alguses vaid see, et selle on kirjutanud Stig Rästa. Kahjuks lugu Willamile ja Debanile ei meeldinud.

“Eesti laulust on saanud keskpärase indie-popi võistlus, kus on ka mõningaid elektroonilisi lugusid ja folk-poppi, aga need pole ükski korralikult lõpetatud!” ahastas William taaskord.

Uku Suviste, keda peetakse üheks favoriidiks, meestele kahjuks väga ei meeldinud. Debani sõnul kõlab see tema võistluslugu “What Love Is” nagu "Ooperifantoomi" lahjem versioon. “Arvestades selle võistluse keskmist taset, on see üle keskmise,” nentisid nad siiski.

Viinerite laulu “Kapa Kohi-LA” ei suutnud mehed üle minuti kuulata ning see neile ilmselgelt ei meeldinud.

Ziggy Wild’i “Lean on Me” kohta kommenteerisid nad, et selle loo žanr on väga vanaaegne ning “Eesti laul” ole selle jaoks õige platvorm. “See laul kõlab, nagu seda mängitaks kuskil baaris, kus võib endiselt suitsetada!” naljatles Deban.