Brad Pitt Foto: AP/Scanpix
Inimesed
10. veebruar 2020, 12:15

Brad Pitt pühendas Oscari oma kuuele lapsele (4)

Quentin Tarantino filmiga "Ükskord Hollywoodis" karjääri esimese näitleja-Oscari võitnud Brad Pitt pühendas auhinna oma lastele.

Kui draama "12 aastat orjana" 2014. aastal parima filmi Oscari võitis, oli võitjaks ka Pitt, kuna ta oli üks linateose produtsente. Kuid 92. Oscarite galal teenis Brad oma esimese näitleja-Oscari. Staar  meenutas parima meeskõrvalosatäitja auhinda vastu võttes oma senist elu. "Ma pole mineviku heietaja tüüpi, aga praegune hetk sunnib selleks, olen natuke juhmiks löödud. Mõtlen, kuidas ema-isa mu esimesse välikinno viisid, viisid mind "Butch & Sundance Kidi" vaatama, ja kuidas ma siia [Los Angelesse] kolisin, kuidas Geena [Davis] ja Ridley [1991. aasta filmi "Thelma & Louise" lavastaja Ridley Scott ] mulle mu esimese šansi andsid ... Mõtlen kõigile neile võrratutele inimestele, keda olen sel teel kohanud, ja seista nüüd siin ... "Ükskord Hollywoodis", on alles lugu ... See [auhind] on pühendatud mu lastele, kes annavad värvingu kõigele, mida ma teen. Ma jumaldan teid!"

Filmis kaskadöör Cliff Boothi kehastanud Pitt tänas Tarantinot ja ekraanipartner Leonardo DiCapriot ning kutsus filmirahvast üles tunnustama kaskadööre ja kaskadööritrikkide koordinaatoreid. Enne seda jõudis ta kritiseerida endist USA riikliku julgeoleku nõunikku John Boltonit, kes oli keeldunud Donald Trumpi tagandamisistungil tunnistusi andmast, ehkki oli varem mõista andnud, et tal on tähtsat infot. "Ma usun, et Quentin väntab sellest filmi, mille lõpus kõik täiskasvanud teevad nii, nagu peab."