Urmas ReinsaluFoto: Tiit Tamme
Eesti uudised
9. veebruar 2020, 17:08

Urmas Reinsalu noomib politseid: midagi läks nihu, sünnitusele tõtanud pereisa trahv tuleb tühistada (306)

"Hommik Anuga" tõi pühapäeval eetrisse uskumatu loo kümneaastasest Ralfist, kes võttis häirekeskuse töötaja abiga vastu oma pisivenna sünni.

Viimast kuud rase ema oli koos kümneaastase poja Ralfiga kahekesti kodus, Kuusalus. Mis juhtus edasi, ei osanud kumbki oodata - emal tuli veed ära ning algas väga kiire sünnitus. 

Muidugi tormas isa kohe töölt kodu poole, aga oli vaja pool tundi sõita. Tee peal ületas ta kiirust, jäi ka politseile vahele ning sai 400 eurot trahvi. "Seetõttu jõudis ta kiirabiga samal ajal," sõnas vastsünnitanud ema.

"Ralf ja tema pere on väga tublid! Eesti politsei on muidu väga abivalmis, aga selles juhtumis läks midagi küll nihu! Muidugi oleks tulnud isa ju politseiautos kohale viia, siin pole midagi rääkida," kirjutas oma sotsiaalmeedia postituses Eesti välisminister Urmas Reinsalu.

"Igal juhul tuleb Ralfi isa trahv tühistada, selle kehtima jätmine oleks täiesti ebaõiglane. Isa ülesanne on perele appi minna ja tema teguviis pole mitte karistust vääriv tegu, vaid asjaolude erakorralisust arvestades ainuõige samm!" Reinsalu sõnul on juriidiliselt isa tegevus karistusseadustiku mõttes hädaseisundis tegevus, mis vabastab isiku väärteolisest vastutusest, sest isik viis läbi päästmistoimingut, mille eesmärk oli tähtsamat õigushüve kaitsta.