"Hommik Anuga" saatekülalised. Ema ja tema 10aastane poeg, kes võttis noorema poja sünnituse vastu.Foto: KAIRIT LEIBOLD | ERR
Eesti uudised
9. veebruar 2020, 22:50

Põhja prefekt sünnitaja juurde kiirustanud isa trahvimisest: politsei ülesanne on inimesi aidata, me polnud perele piisavalt toeks (266)

"Hommik Anuga" tõi eetrisse uskumatu loo kümneaastasest Ralfist, kes võttis vastu oma pisivenna sünni. Kui naisel veed ära tulid, helistas ta kohe mehele, et too koju tuleks. Tee peal jäi aga mees kiiruse ületamisega vahele ning sai 400 eurot trahvi.

Mees oli tööl Tallinnas ning naine sünnitas aga kodus, poole tunni sõidu kaugusel, Kuusalus. Trahvi ja kinnipidamise tõttu ei jõudnud mees koju varem kui alles koos kiirabiga.

Tekib küsimus, miks pereisa sellises olukorras üldse trahviti, mitte näiteks ei aidatud tal kiiremini koju saada. Kas vähemalt trahv tühistatakse hiljem?

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnas pühapäeva õhtul Delfile, et politsei kõige tähtsam ülesanne on inimesi aidata ja selles olukorras ei olnud nad perele piisavalt toeks. "Saades teada, et mees kiirustab koju sünnitava naise juurde, saanuks politseinikud teda aidata ja leida viisi, kuidas mees võimalikult ruttu koju saaks. Kiiruseületamine on alati ohtlik ning sellistes olukordades oleme varasemalt inimestele ka abi pakkunud."

Jaani lisas, et pereisa taotles rikkumise eest määratud trahvisumma vähendamist ning ka politsei on trahvi tühistamise poolt. "Pereisa taotles ka rikkumise eest määratud trahvisumma vähendamist ning jaanuaris andsime kohtule teada, et meie seisukoht on see rahatrahv üldse tühistada;" säutsus Jaani.

Loe täispikka artiklit Kroonikast.