EESTI LAUL 2010Foto: MATI HIIS
Inimesed
9. veebruar 2020, 15:56

Robin Juhkental võttis „Eesti laulu“ finaali eriti vabalt: võitjana esinedes olin purupurjus! (21)

Podcast'is "Taavi Libe lava taga" oli külas kümme aastat tagasi Eestit Oslos toimunud Eurosvisionil esindanud muusikalise koosluse Malcolm Lincoln ninamees Robin Juhkental. Podcast'is jagas Juhkental Eesti eelvooru lava taga toimunut, mistõttu pidi ta purjus peaga lavale minema.

Robin esitas "Eesti laulule" kaks lugu, millest esimene ei hakanud tehniliste probleemide tõttu mängima. Teine lugu "Siren" sai küll žüriile ette mängitud, kuid sai kohtunikelt niivõrd vähe punkte, et esikümnesse ei pääsenud, kuid kui  kümne esimese loo hulgas sai üks lugudest disklahvi, sai sinna valitud just Malcolm Lincolni lugu.

"Eesti laulu" finaalis ei olnud Robin üldse närvis, kuna ta ei pretendeerinud väga kõrgele kohale vaid võttis võistlust vabalt. Ta ei esindanud siiski Eestit, vaid iseennast. Kui midagi oleks valesti läinud, siis ta oleks endale häbi teinud. Esimene laulmine läks kainelt ja ilusti, aga hiljem, kui nad võitsid, oli jama majas. Nad olid end lava taga rummikoolast täis joonud ning saate lõpus võitjatena laval esinedes oli näha, et meestel on väike promill all.

"Ma olin purupurjus," tunnistas Robin, et jõi lava taga ära kuus rummikoolat ja kaks shotti ning läks selles konditsioonis siis ka lavale.

Robin Juhkentali enam nii palju näha ei ole olnud, aga muusika tegemist pole ta sugugi lõpetanud. Ta on ansambli Metro Luminal solist, kellega koos on üheskoos välja antud kaks plaati.

Tänavust "Eesti laulu" Juhkental suure huviga pole vaadanud. "Olen mõned lood läbi kuulanud, aga suurt huvi pole olnud." Laulja ei välista, et ta "Eesti laulul" veel kunagi osaleb, aga hetkel plaane pole. 

Eurovisionil toona poolfinaalist edasi ei saadud ning 17 riigi seast saadi 39 punktiga 14. koht. Seejuures andsid Soome ja Läti Eestile maksimaalsed 12 punkti.

Kuula täispikka podcasti siit.