Joel OstratFoto: Teet Malsroos
Tele
9. veebruar 2020, 10:15

VIDEO | Joel Ostrat sööb iganädalaselt magusat ja on elu parimas vormis (5)

Tippkokk Joel Ostrat rääkis ETV saates "Hommik Anuga", et magus ei ole inimesele halb vaid kõik sõltub kogustest. "Kõik asjad käivad tervisliku toitumise juurde, kui me räägime õigetest kogustest ehk doseerimisest," selgitas kokk.

"Ma olen enda peal tohutult katsetanud, see on kinni selles, palju sa liigud ja palju sa energiat kulutad, nii palju sa võid endale lubada ehk ennast premeerida," ütles Ostrat, kes on enda sõnul praegu 37aastasena elu parimas vormis. 

Ostrat tõdes, et ei mäleta, millal üldse hakati magusast rääkima kui kurjajuurest. "On tehtud üks uuring Ameerikas, kus 50 aastat tagasi sõi keskmine ameeriklane seitse kilo suhkrut aastas ja 50 aastat hiljem ehk täna sööb 70 kilo suhkrut," tõi Ostrat näite, et magusat tuleb tarbida lihtsalt mõistuse piirides.

"Minu jaoks on magus enese premeerimine. Magusasöömine on tähistamine," selgitas Ostrat , et magusa eesmärk on tekitada head tuju ning et igaüks peaks endale magusat lubama.

Joeli on ka lugenud uuringut, mille sõnul on suhkrust keerulisem loobuda, kui alkoholist.

Täna, 9. veebruaril toimub Tallinnas Kultuurikatlas teist aastat järjest Magusafestival. Koguperefestival täidab maja suurte ja väikeste magusasõpradega, kes saavad päeva jooksul tutvuda erinevate magusate toodetega, nautida mitmekülgset meelelahutusprogrammi ja võtta osa töötubadest.

Festivalil, mille üks korraldajatest on tippkokk Joel Ostrat, on esindatud peamiselt kodumaised suur- ja väikeettevõtted, kelle sortimendis on olulisel kohal magusad tooted. Festivalil on ka vegani- ja toormaiusi pakkuvad ettevõtted.