"Hommikusöök staariga" ERRis - Inger Fridolin; Anu Saagim
Inimesed
9. veebruar 2020, 23:12

Pikemat intervjuud Ingeriga loe Õhtulehest juba uuel nädalal

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Inger jagab nippe, kuidas hakkama saada, kui on raske ja sind ei mõisteta (4)

Tegime Ingeriga vahva pikniku ERRi õdusas puhkenurgas. Inger oli just lõpetanud varavalges alanud salvestuse raadiomaja helistuudios koos ema Janne juhendatud laulukoori saatel.

Tegime Ingeriga vahva pikniku ERRi õdusas puhkenurgas. Inger oli just lõpetanud varavalges alanud salvestuse raadiomaja helistuudios koos ema Janne juhendatud laulukoori saatel.

Inger Fridolin lauljanimega Inger on 20. aastane nooruke eesti laulja ja laulukirjutaja, kes osaleb "Eesti laulul" juba teist aastat jutti. 

Inger jõudis muusikuna avalikkuse ette 2017. aasta sügisel, kui ta osales konkursil Noortebänd 2017, jõudes seal finaali. Samuti osales ta "Eesti laul" 2019 konkursil, kus jõudis samuti finaali ja saavutas kuuenda koha lauluga "Coming Home". Inger pääses "Eesti laul" 2020 poolfinaali looga "Only Dream".

Kitarrimängu õppis selgeks ise

"Väiksena olin pigem kinnine laps, kellele meeldis üksi mängida. Eelistasin autosid nukkudele ja poiste seltskonda tüdrukute omale. Meeldisid pallimängud, eriti jalgpall. Jalgpalliga alustasin viie-kuueselt ja käisin ka judotrennis, kus olin ainuke tüdruk. Teismeeas avastasin tänu minu suurele iidolile, Briti laulja ja laulukirjutaja Ed Sheeranile, enda jaoks kitarri. Hakkasin seda ise vaikselt õppima, abiks YouTube. Ja ühel hetkel ütlesingi emale, mul on sahtlisse kirjutatud terve hunnik lugusid. Ema oli imestusest keeletu."

"Muusika on mind aidanud väga palju. Esimesed hingevalud, pettumised, õnnetu armastus teismeeas - kõik need tunded olid inspiratsiooniallikaks, mille sain läbi loomingu välja elada. Tegelikult rääkisin juba väiksena, et tahan lauljaks saada ja ema on mind sellel teekonnal ka ääretult palju toetanud."

 

Edasi lugemiseks: