"Eesti laulu" artistide koosolekFoto: Martin Ahven
Üritused
7. veebruar 2020, 12:35

GALERII | „Eesti laulu“ poolfinalistidele loeti sõnad peale: iga minut on tähtis!

Juba järgmisel nädalal lähevad Tartu ülikooli spordihoones käima "Eesti laulu" poolfinaalid ja artistid kogunesid reedel ERR-i uudistemajja, et saada kätte kogu info, mida vaja järgmise nädala sujumiseks. 

Peaprodutsent Tomi Rahula pani enim artistidele südamele seda, et kõik oleksid proovideks õigel ajal kohal. Esimeste artistide jaoks läheb möll käima juba kolmapäeval, kui tehakse esimesed lavaproovid. Selleks on igal artistil laval 40 minutit ja hiljem lava taga viewing room'is veel paarkümmend minutit, et seal oma esitus üle vaadata ja vajadusel korrektuure teha. 

"Olge õigel ajal lava taga valmis ja ärge majas ära kaduge, iga minut on tähtis," manitses Rahula. 

Mitmed artistid kasutavad laval rekvisiite, mis tuleb samuti aegsasti enne proove kohale toimetada. Kuigi võib tunduda, et poolfinalistide seljatagune on neljapäevase ja laupäevase poolfinaali lavaleminekuga kindlustatud, siis mõne jaoks ripub osalemine endiselt juuksekarva otsas. Sel aastal rakendati esimest korda trahvisüsteemi - näiteks kui mõnest kuupäevast mindi üle või kui lood liiga vara avalikuks said (meenutuseks: mõned artistid avaldasid oma lood kogemata liiga vara ja neile määrati selle eest rahatrahv - toim.) ja peaprodutsent oli ka selle koha pealt range, öeldes, et kui esmaspäevaks trahvid tasutud pole, on nad sunnitud patustajad diskvalifitseerima. 

Artistid said meeskonnale veel esitada korralduslikke küsimusi. Näiteks uuriti, kas veel saab teha ettepanekuid selleks, kui mingi element laval peaks kindlasti olema esituse ajal kaadris. "Saab ikka, aga Eurovisionil oli nii, et teed kaks nädalat Victoriga proovi ja ikka jookseb kaameramees pilti," muigas Tomi, et inimlik eksitus võib ikka sisse juhtuda. 

Veel korrati artistidele üle, et finaali žürii on rahvusvaheline.