Kesha tänavu jaanuaris. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
8. veebruar 2020, 10:00

Kohtunik: Kesha laimas Lady Gagale saadetud sõnumis oma produtsenti

Kohtuvõitlus USA lauljanna Kesha ja tema kauase produtsendi Lukasz “Dr. Luke” Gottwaldi vahel jätkub. Poptäht süüdistas oma produtsenti uimastamises ja vägistamises, kuid kohtunik langetas otsuse: see oli laim. 

Dr Luke kaebas Kesha 2014. aastal kohtusse, süüdistades teda laimamises. Lauljanna oli saanud Lady Gagale sõnumi, väites, et produtsent oli vägistanud lisaks temale ka Katy Perry. Kohtunik tunnistas selle laimuks. "Perry kinnitas tunnistust andes kategooriliselt, et Gottwald pole teda vägistanud."

Lisaks langetas New Yorgi ülemkohtu kohtunik Jennifer G. Schechter otsuse, et Dr. Luke pole avaliku elu tegelane. See oli olnud Kesha kaitsetiimi põhiargumente. 

Lauljanna ja tema produtsendi kohtulahing sai alguse 2014, mil Kesha kaebas Dr Luke'i kohtusse, süüdistades teda vägistamises ja peksmises ning pikaajalises psüühilises vägivallas, mistõttu ta jõudis enesetapu äärele. Lauljatar soovis, et plaadifirma Sony vabastaks ta lepingust, mille alusel ta tohib teha koostööd vaid Dr Luke’iga firmas Kemosabe Records, mis kuulub Sonyle. Aastaid vaikima sunnitud Kesha vabanes Dr Luke'ist alles siis, kui tolle leping Sonyga lõppes.