Sisuturundus
6. veebruar 2020, 15:32

Laulja Stefan ja tema kallim Victoria: armastuslauludel on meie suhtes tähtis roll

Laulja Stefan Airapetjan on üks Eesti muusikamaailmas kiireima lennu teinud artist. Kolmandat aastat järjest Eesti Laulu konkursil üles astuva hurmuri kõrval seisab kaljukindlalt muusa Victoria. Stefani ja tema tantsijast kallima armastuslugu on suuresti inspireeritud muusikast ning Stefani looming jällegi nende suhtest ja selle tõusudest-mõõnadest. Noored räägivad lähemalt enda tutvumisest ja igapäevast ning armastuslaulude tähtsusest enda elus.

Stefani ja Victoria lugu sai alguse väga tähendusrikkalt Tallinn-Stockholm kruiisilaeval “Victoria”, kus nad tol hetkel mõlemad töötasid – Stefan laulis ja Victoria tantsis. Peale esinemisi kestsid noorte jutuajamised hommikutundideni välja. “Oli väga hea omavaheline side ja nii see edasi areneski,” ütles Stefan.

Kahe koosoldud aasta jooksul on see side veelgi tugevamaks saanud. Victoria sõnul on Stefaniga koos olemise puhul kõige tähtsam see, et noormees on talle alati toeks ja kunagi ei pea üksindust tundma. "Isegi kui olen üksi koolis ja pean mõnda hirmutavat ettekannet tegema, siis tean, et kuskil on Stefan, kes usub minusse. Sedasi saan asjad palju paremini tehtud," sõnas Victoria. Stefan rõhutab, et suhtes saab alati üksteisega kõike jagada ja teineteist täiendada. "Meil on väga hea klapp ning sarnane mõtteviis ja põhimõtted. Koos olles saame olla meie ise," ütles Stefan nende suhtest rääkides.

Paari jaoks, kellest üks tegeleb muusikaga, mõjutab see omavahelist dünaamikat palju ning armastus on ka suureks inspiratsiooniallikaks. "Kuna olen väga emotsionaalne inimene ja elan oma tundeid lugude peal välja, siis armastuslaulud on väga suur osa meie elust," sõnas Stefan. Ka Victoria kinnitab, et neile mõlemale meeldib armastuslaule kuulata ning Stefani hitt "Without You" räägib lausa nende suhtest.

Armeenia juurtega Stefan nendib armastuslauludest rääkides, et armeenlastel on kombeks kirjutada kurbi lugusid ja laulda palju armuvalust. "Ehk on see sellepärast, et armeenlased on väga pikalt pidanud kannatama naaberriikide poolset tagakiusamist usu ja muudel põhjustel," ütles ta. Stefan on ka ise armastuslaulude abil südamevalust üle saanud, Victoria seda teinud pole. "Mulle meeldivad armastuslaulud, aga südamevalu ravimiseks ei ole neid kasutanud, sest need pigem teevad sellises olukorras tuju veel kurvemaks. Mulle meeldib lihtsalt kuulata armastuslugusid siis, kui tuju tuleb," ütles Victoria.

Victoria ja Stefani muusikamaitse on pigem sarnane, suur osa loomingust on inspireeritud nende suhtest ja armastusest ning teineteist toetatakse kõigis muusikalistes tegevustes. Kuid kuidas elavad koos paarid, kellel on täiesti erinev muusikamaitse? Tehnoloogiaajastu lahendab selle probleemi – igaüks võib leida hetke enda lemmikmuusika seltsis.

Leidub erinevaid seadmeid, mis võimaldavad kvaliteetse heliga muusikat kuulata kõikjal. "Näiteks Huawei FreeBuds 3 juhtmevabade nööpkõrvaklappidega saab mugavalt kuulata igasugust muusikat, podcaste või helisalvestisi igal pool ja igal ajal. Aktiivne mürasummutustehnoloogia kõrvaldab taustamüra, seega heli kostab võimalikult kvaliteetselt ja selgelt," ütles Huawei koolitusjuht Jekaterina Mishina.

Stefani sõnul saab kogu tema muusikaline inspiratsioon alguse oma kallimast ja vahel sellest, mis ümbritsevas maailmas toimub ning enda unistustest. Eelnevalt mainitud lugu "Without You" on kirjutatud näiteks omavahelisest tülist, mis pani Stefani mõistma, et Victoria kaotamine teeks teda maailma kõige õnnetumaks inimeseks. Neius tekitab inspiratsiooniallikaks olemine häid tundeid – järelikult on ta saanud Stefani karjääris kuidagi abiks olla.

Suhtes kindlat erilist tähtsust omavat laulu paaril ei ole, kuid Bruno Marsi ja Cardi B lugu Finesse toob neile häid mälestusi meelde küll. "Mäletan, kuidas Stefan selle loo järgi laevas hoogsalt tantsis ja see tuleb mulle alati silmade ette, kui seda lugu kuulen," ütles Victoria.

Millest aga koosneb Stefani ja Victoria hinnangul hea armastuslaul? "Minu jaoks on armastuslaul hea siis, kui sellel on konkreetne sõnum ja sõnad on lihtsad ning arusaadavad. Mõtlen seda, et kui laulu kuulan, siis laulja justkui jutustaks mulle seda. Sedasi läheb see mulle rohkem südamesse," arvab Victoria. "Hea armastuslaul peab olema lihtne, meeldejääv, kaasaegse produktsiooniga ning tugeva sõnumiga. Päriselt juhtunud olukorrast inspireeritud," sõnas Stefan.

Vahel peab armastuslaulu tõeliseks mõistmiseks sellesse korralikult süvenema ning märkama, millise kombinatsiooni just selle loo helid ja sõnum loovad. Huawei koolitusjuhi sõnul oleneb sellest, kuidas mõni laul kuulajale mõjub väga tugevalt kohast ja viisist, kuidas seda kuulata. "Näiteks privaatselt kvaliteetsele kõrvaklappide vahendusel mõjub muusikapala teisiti, kui näiteks kõlarist või autostereost. Kõrvaklapid mängivad laulu vaid ühele inimesele personaalselt ning FreeBudside Kirin A1 kiip tagab selgema kõla ja kvaliteedi, mis teeb muusika kuulamisest hoopis uue kogemuse," ütles Jekaterina Mishina.

Laetud Huawei FreeBuds 3 kõrvaklappidega saab kuulata muusikat kuni 4 tundi ning laadimiskarbi abiga 20 tundi järjest.