Kirk Douglas Foto: Damian Dovarganes
Inimesed
6. veebruar 2020, 09:15

Stallone ja Spielberg mälestavad 103 aasta vanuses surnud Kirk Douglast

Filmimaailm on leinas: Hollywoodi kuldajastu viimane elus olnud staar Kirk Douglas suri 103 aasta vanuses. Sotsiaalmeedias avaldab filmirahvas talle liigutavaid järelehüüdeid.

Sylvester Stallone avaldas plakati Douglase 1949. aasta filmist "Tšempion", kus Kirk kehastas poksijat. "Viimane gigant mu kinokangelaste seast on lahkunud igavesse hiilgusse. Vapustav artist! Temasuguseid ei näe me enam iial!"

Steven Spielberg andis Douglasele 1996. aastal üle au-Oscari. "Kirk säilitas filmistaarikarisma oma imelise elu lõpuni välja ning mul on au olla väike osake tema viimasest 45 aastast," vahendab Daily Mail Spielbergi avaldust. "Jään puudust tundma tema käsitsi kirjutatud märkmetest, kirjadest ja isalikest nõuannetest ning tema elutarkus ja julgus [...] jäävad mind elu lõpuni inspireerima."

Režissöör Rob Reiner ("Kui Harry kohtas Sallyt", "Misery") tuletab oma järelehüüdes meelde, et Douglas aitas teha lõppu Ameerika-vastases tegevuses süüdistatud kineastide tagakiusamisele - Kirk lasi "Spartacuse" (1960) tiitritesse lisada mustas nimekirjas olnud stsenaristi Dalton Trumbo nime. "Ta seadis iseennast ohtu," meenutab Reiner ning avaldab kaastunnet Kirk Douglase pojale Michaelile ja kogu perele.